I.: PRAKTINĖS ŽINIOS/SVEIKATA # R.Č./DIRST.LT P.<6158> D.: APIE PRIEMONES NUŠALIMAMS GYDYTI II # 2023-01-11

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS/SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

 

6158

D.: APIE PRIEMONES NUŠALIMAMS GYDYTI

II

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2023-01-11

Šaltinis: 2023 METŲ KALENDORIUS

VAISTAŽOLIŲ MIŠINIAI NUŠALIMAMS GYDYTI

II

Išvirkite 150 g salierų 1 litre vandens, šiek tiek atšaldykite (tiek, kad galima būtų įkišti ranką), įmerkite į nuovirą nušalusią kūno dalį ir ją ten laikykite, kol nuoviras atšals. Po to nušalusią galūnę įmerkite į šaltą vandenį, ją nusausinkite ir ištepkite kiškio arba žąsies taukais. Nakčiai taukus kruopščiai įtrinkite ir užsmaukite šiltą pirštinę (jeigu nušalusi ranka) arba kojinę (jeigu nušalusi koja).

3 valgomuosius šaukštus džiovintos kalninės arnikos graižų užpilkite 500 ml degtinės. Palaikykite 2 savaites tamsioje ir vėsioje vietoje, retkarčiais sukratykite. Spiritinę ištrauką atskieskite vandeniu 1:1. Drobinės medžiagos kompresus dėkite ant nudegimų, nušalimų, sumušimų.

2 valgomuosius šaukštus smulkintos ir džiovintos paprastojo ąžuolo žievės užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens ir 15-20 min. pavirkite. Dar karštą užpilą perkoškite ir atvėsinkite. Užpilu suvilgykite drobės gabalą ir kasdien dėkite ant pažeistų vietų esant nudegimams, nušalimams, egzemai. Gydymo kursas – 4-5 dienos.

Prieš pasinaudojant patarimais būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

##

##

Related posts