I.: PRAKTINĖS ŽINIOS/SVEIKATA # R.Č./DIRST.LT P.<6202> D.: APIE IMBIERĄ II # 2023-01-15

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS/SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

 

6202

D.: APIE IMBIERĄ II

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2023-01-15

Šaltinis: 2023 METŲ KALENDORIUS

##

IMBIERO NAUDA SVEIKATAI II

Gerina smegenų veiklą. Antioksidantai ir bioaktyvūs junginiai gali pagerinti smegenų veiklą ir apsaugoti nuo Alzheimerio ligos. Tailando mokslininkai tyrė 60 vidutinio amžiaus moterų ir nustatė, kad imbiero ekstraktas gerina reakcijos laiką ir darbinę atmintį. Kiti tyrimai rodo, kad šis maisto produktas mažina migrenos skausmus.

Širdies apsauga. Imbieras pasižymi kraujo krešėjimą mažinančiu poveikiu, o tai gali pasitarnauti kaip prevencinė priemonė nuo insulto ir širdies smūgio. Siekiant stipresnio poveikio, imbierą rekomenduojama vartoti su svogūnais ir česnakais. Tai nereiškia, kad turite derinti šiuos prieskonius, tiesiog įtraukite šiuos produktus į savo kasdienį racioną.

Lengvesnis maisto pasisavinimas. Sutrikęs maistinių medžiagų pasisavinimas gali pridaryti rimtos žalos jūsų sveikatai, tai gali būti net pavojinga jūsų gyvybei. Be to, jei maistas tiesiog kažkur sustos pakeliui iš burnos į žarnyną, jis gali pradėti rūgti ir sukelti daug nemalonių pojūčių. Be to, imbieras stimuliuoja medžiagų apykaitą ir palaiko imuninę sistemą, tai irgi prisideda prie geresnio maistinių medžiagų įsisavinimo.

##

##

(B. d.)

Related posts