I. PRAKTINĖS ŽINIOS # JONO PAULAUSKO P.<638> D.: APIE ARBATOS MAIŠELĮ # 2023-01-17

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

JONO  PAULAUSKO

 

638

D.: APIE ARBATOS MAIŠELĮ

 JONAS PAULAUSKAS

2023-01-17

ŠALTINIS: INTERNETO ERDVĖ (MINDAUGAS BRUŽAS)

To nedarykite: kas atsitiks, jei išspausite arbatos maišelį

Arbatos maišelis tikrai puikus išradimas. Juos patogu pasiimti į kelią, iškylą ar tiesiog užsiplikyti namuose. Išsiaiškinkime, kaip teisingai naudoti arbatos maišelį.

Kaip teisingai naudoti arbatos maišelį – patarimai

Daugelis įmerkia arbatos maišelį į vandenį ir jį mirko judindami aukštyn / žemyn. Tačiau šis veiksmas neduos jokios naudos. Bus geriau, jei arbatos maišelį paliksite vandenyje maždaug tris minutes. Arbatos lapeliai išsipūs, atsivers ir išskirs visą savo skonį ir aromatą.

Užplikius arbatą, maišelį reikia išimti ir padėti ant lėkštutės ar specialaus stovo – jei esate estetas ar esate restorane. Namuose tiesiog išmeskite. Tiesą sakant, čia yra atsakymas į kitą svarbų klausimą, ar būtina ištraukti arbatos maišelį. Taip, būtina. Ilgas arbatos maišelio laikymas puodelyje skonio nepagerins.

SVARBU: arbatos maišeliai vidutiniškai plikomi apie tris minutes. Tačiau apie tai, kiek laiko reikia laikyti arbatos pakelį, geriau pasiskaityti ant pakuotės – juk skirtingų rūšių ir veislių arbatoms reikia skirtingo plikymo laiko.

Naudingas patarimas: rinkitės didesnio dydžio arbatos maišelius ar piramides, kuriose arbatos lapas geriau išsiskleis. Taip pat turėtumėte teikti pirmenybę maišeliams iš nailono ar šilko. Patikėkite, arbatos skonis tokiuose maišeliuose yra daug geresnis nei popierinėse pakuotėse.,

Ar galima išspausti arbatos pakelį – išduodame paslaptį

Galima, bet nebūtina. Faktas yra tas, kad plikant arbatą susidaro daug taninų. Bet kokiu atveju jų patenka į jūsų gėrimą, o išspaudus į puodelį išspaudžiate tikrą šios ne pačios naudingiausios organinės medžiagos koncentratą. Dėl to arbata gali tapti kartesnė – būtent todėl arbatos maišelio geriau neišspausti.

##

##

SKANAUS!

Related posts