I. PRAKTINĖS ŽINIOS
ROMUALDO ČERNECKIO
6236
D.: APIE PATIEKALUS SU IMBIERU II
PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS
2023-01-18
Šaltinis: 2022 METŲ KALENDORIUS
IMBIERAS II
Imbierinė morkų sriuba
Reikės: 10 g imbiero šaknies, 500 g morkų, 1 svogūno, 2 česnako skiltelių, 5 ml rapsų aliejaus, 850 ml daržovių sultinio, 400 g konservuotų pupelių, muskato. Papuošti: 10 g kedrinių pinijų, 4 šalavijo šakelių.
Gaminimas: stambiai sutarkuokite imbierą, supjaustykite morkas, svogūną, sutraiškykite česnako skilteles. Imbierus, svogūnus ir česnakus kepkite aliejuje apie 5 min. Pagardinkite muskatu ir kaitinkite dar minutę. Sudėkite morkas. Supilkite daržovių sultinį. Sudėkite konsevuotas pupeles, supilkite jų skystį. Troškinkite 20-25 min., po to sutrinkite. Pakepinkite kedrines pinijas. Sriubą papuoškite riešutais ir šalavijo šakelėmis.
Sveikatą stiprinantis ciberžolės ir imbiero tirštasis kokteilis
Reikės: 1 šaukštelio ciberžolės, 1 cm storio imbiero griežinėlio, 1 banano, 200 g šaldytų mangų, 240 ml kokosų arba migdolų pieno, 1 šaukštelio bičių žiedadulkių, 1 šaukštelio cinamono, 1 šaukšto medaus, jūros druskos pagal skonį.
Gaminimas: viską sudėkite į trintuvą ir plakite 20 sekundžų. Tada išmaišykite, kad vaisių gabalėliai nebūtų prilipę prie trintuvo sienelių, ir dar paplakite 15 sekundžių.
##
##