I. PRAKTINĖS ŽINIOS # R.Č./DIRST.LT P.<6236> D.: APIE PATIEKALUS SU IMBIERU II # 2023-01-18

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

 

6236

D.: APIE PATIEKALUS SU IMBIERU II

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2023-01-18

Šaltinis: 2022 METŲ KALENDORIUS

IMBIERAS II

Imbierinė morkų sriuba

Reikės: 10 g imbiero šaknies, 500 g morkų, 1 svogūno, 2 česnako skiltelių, 5 ml rapsų aliejaus, 850 ml daržovių sultinio, 400 g konservuotų pupelių, muskato. Papuošti: 10 g kedrinių pinijų, 4 šalavijo šakelių.

Gaminimas: stambiai sutarkuokite imbierą, supjaustykite morkas, svogūną, sutraiškykite česnako skilteles. Imbierus, svogūnus ir česnakus kepkite aliejuje apie 5 min. Pagardinkite muskatu ir kaitinkite dar minutę. Sudėkite morkas. Supilkite daržovių sultinį. Sudėkite konsevuotas pupeles, supilkite jų skystį. Troškinkite 20-25 min., po to sutrinkite. Pakepinkite kedrines pinijas. Sriubą papuoškite riešutais ir šalavijo šakelėmis.

Sveikatą stiprinantis ciberžolės ir imbiero tirštasis kokteilis

Reikės: 1 šaukštelio ciberžolės, 1 cm storio imbiero griežinėlio, 1 banano, 200 g šaldytų mangų, 240 ml kokosų arba migdolų pieno, 1 šaukštelio bičių žiedadulkių, 1 šaukštelio cinamono, 1 šaukšto medaus, jūros druskos pagal skonį.

Gaminimas: viską sudėkite į trintuvą ir plakite 20 sekundžų. Tada išmaišykite, kad vaisių gabalėliai nebūtų prilipę prie trintuvo sienelių, ir dar paplakite 15 sekundžių.

##

##

SKANAUS!

Related posts