I.: PRAKTINĖS ŽINIOS/SVEIKATA # RED.P.<6508> D.: APIE IMBIERĄ VI # 2023-02-14

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS/SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

 

(RED.P.)

6507

D.: APIE IMBIERĄ VI

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2023-02-14

Šaltinis: 2023 METŲ KALENDORIUS

IMBIERO NAUDA SVEIKATAI VI

Užkerta kelią infekcijoms. Imbierai veiksmingai kovoja su įvairių rūšių bakterijomis. Jie ypač padeda nuo burnos ir dantenų ligų, tarkime, gingivito ar periodontito. Liaudies medicinos žinovai pataria šviežių imbierų valgyti ir žmonėms, sergantiems kvėpavimo takų infekcijomis. Kovojant su peršalimo ligomis ir gripu itin naudingas imbierų, citrinų ir medaus mišinys.

Pykinimas. Imbieras yra efektyvus vaistas nuo pykinimo, net ir susirgus jūros liga. Moterims nėštumo metu rekomenduojama gerti gėrimus su imbieru, tai padės išvengti ar sumažinti rytinį pykinimą. Kaip alternatyvą galima naudoti imbiero eterinį aliejų ir jį tiesiog garinti arba valgyti šviežią imbiero šaknį.

Peršalimas ir gripo profilaktika. Imbieras puikiai tinka peršalimo ir gripo profilaktikai bei gydymui. Jis greitina medžiagų apykaitą, varo skysčius, skatina prakaitavimą, todėl pagreitina organizmo išsivalymą po peršalimo ar gripo.

Skausmo slopinimas. Imbiero šaknyje esantis komponentas, vadinamas, gingeroliu, veikia vaniloido receptorius, esančius ant sensorinių nervų galūnių. Tai ne tik mažina skausmo pojūtį, bet ir slopina uždegimą, kuris taip pat gali sukelti skausmą.

## 

## 

Related posts