I. PRAKTINĖS ŽINIOS
ROMUALDO ČERNECKIO
(RED.P.)
7085
D.: APIE TOPINAMBUS MŪSŲ STALUI I
PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS
2023-03-15
Šaltinis: 2023 METŲ KALENDORIUS
TOPINAMBAI MŪSŲ STALUI I
Topinambai su bulvėmis ir grietine
Reikės: 200 g topinambų, 100 g virtų bulvių, 3 virtų kiaušinių, 5 šaukštų grietinės, po truputį citrnos sulčių, svogūnų laiškų, žiupsnelio druskos ir cukraus.
Gaminimas: Išvirtus ir nuluptus topinambus supjaustykite riekelėmis ir parūgštinkite citrinos sultimis. Supjaustykite virtų bulvių ir kiaušinių. Sudėkite gražiai eilutėmis į apvalų pusdubenį ir apibarstykite supjaustytais svogūnų laiškais. Grietinę, išplaktą su trupučiu druskos ir cukraus, patiekite atskirai.
Kepti topinambai
Reikės: 500 g topinambų, 3 – 5 šaukštų džiuvėsėlių, poros šaukštų aliejaus ar sviesto, žiupsnelio druskos, svogūnų laiškų ir krapų.
Gaminimas: topinambų gumbus gerai nuplaukite šepetėliu. Plonai nulupkite nerūdijančiu peiliu ir tuoj pat sudėkite į parūgštintą ar pasūdytą vandenį. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ar įkaitinkite aliejų ir išklokite nedideliais gabaliukais supjaustytus topinambus. Uždengę kepkite ant nestiprios kaitros, kol suminkštės, bet neištiš. Lėkštėje apibarstykite džiūvėsėliais ir smulkintais svogūnų laiškais, krapų lapeliais.
SKANAUS!
##
(B. d.)