I.: PRAKTINĖS ŽINIOS/SVEIKATA # D.: APIE PILVO PŪTIMĄ III # RED.P.<7491> 2023-05-30

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS/SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

 

(RED.P.)

7491

D.: APIE PILVO PŪTIMĄ

III

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2023-05-30

Šaltinis: 2023 METŲ KALENDORIUS

DAŽNIAUSIOS PILVO PŪTIMO PRIEŽASTYS 

III

3. Pakeiskite mitybos įpročius. Sumažinkite mitybos racione maisto produktų, nuo kurių dažniau pučia pilvą. Žinoma, visiškai atsisakyti sveikatai palankių daržovių, tokių kaip svogūnai, brokoliai ir pupelės, nereikėtų. Jie tikrai svarbūs visavertei ir subalansuotai mitybai. Šių produktų sukeltą pilvo pūtimą galite sumažinti valgydami daug ląstelienos turinčių produktų: avokadų, morkų, avižų ir kitų. Rekomenduojama sumažinti suvartojamo cukraus kiekį, kuris irgi gali didinti pilvo pūtimo tikimybę.

4. Išvalykite organizmą. Jei jūsų mityba nesubalansuota, valgote nekokybišką maistą, yra didelė tikimybė, kad organizmas užterštas toksinais. Susikaupusios organizmo šiukšlės gali būti užkietėjusių vidurių priežastis, kuri ir sukelia pilvo pūtimą. Išvalyti organizmą padeda skaidulų įtraukimas į mitybos racioną.

5. Reguliariai mankštinkitės. Judėjimas ir mankšta stimuliuoja žarnyno peristaltiką (judesius), šalina susikaupusias dujas iš skrandžio ir žarnyno, sumažina vidurių sukietėjimo tikimybę ir virškinimo sutrikimus. Jei pučia pilvą, skirkite daugiau dėmesio mankštai, be to, tai gali padėti numesti papildomus kilogramus.

## 

( B. d.)

Related posts