I. ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # D.: APIE MEDICININĘ PAGALBĄ VAIKAMS VŠĮ ELEKTRĖNŲ LIGONINĖJE # RED.P.<9120> 2023-11-17

I. ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS

ROMUALDO ČERNECKIO

(RED.P.)

9120 

D.: APIE MEDICININĘ PAGALBĄ VAIKAMS VŠĮ ELEKTRĖNŲ LIGONINĖJE  

Informacijos šaltinis:

Portale paskelbta: 2023-11-17

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

VšĮ Elektrėnų ligoninėje skubi medicininė pagalba vaikams teikiama kasdien visą parą

2023-11-15

2023 m. lapkričio 9 d. įvyko Elektrėnų savivaldybės administracijos pasitarimas su VšĮ Elektrėnų ligoninės, VšĮ Trakų ligoninės, Trakų rajono savivaldybės administracijos ir VšĮ Greitosios medicinos pagalbos (toliau – GMP) tarnybos atstovais. Pasitarimo metu aptartas VšĮ Elektrėnų ir Trakų ligoninių bendradarbiavimas, GMP paslaugų teikimas Elektrėnų savivaldybės nepilnamečiams pacientams, kokiais atvejais ir į kokią gydymo įstaigą pacientas būtų pristatomas GMP transportu, pacientų sugrįžimas iš gydymo įstaigos į namus.

Pažymime, kad šeimos gydytojai skubią pagalbą vaikams teikia darbo dienomis darbo valandomis, t. y. iki 18 ar 19 val. VšĮ Elektrėnų pirminės sveikatos priežiūros centras dirba ir šeštadieniais nuo 8 iki 13 val.

VšĮ Elektrėnų ligoninėje skubi pagalba vaikams yra ir bus teikiama kasdien visą parą. Darbo dienomis nuo 8 iki 16 val. pacientams teikiamos gydytojo pediatro konsultacijos (įdarbinus daugiau gydytojų, pediatrų darbo laiką planuojama pailginti iki 20 val.), o po darbo valandų bei šeštadieniais ir sekmadieniais pacientus apžiūri ir konsultuoja Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje budintys gydytojai. Jei gydytojo sprendimu pacientui reikalinga pediatro konsultacija, pacientai siunčiami į artimiausią gydymo įstaigą VšĮ Trakų ligoninę, su kuria VšĮ Elektrėnų ligoninė yra sudariusi bendradarbiavimo sutartį. Sudėtingesniais atvejais – į VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Vaikų ligoninę arba VšĮ Vilniaus miesto klinikinę ligoninę.

Jeigu atvykus į VšĮ Elektrėnų ligoninę ir budinčiam gydytojui apžiūrėjus pacientą bus nustatyta, kad vaikui reikalinga pediatro konsultacija, į gydymo įstaigą, teikiančią stacionarines paslaugas vaikams, tėvai su vaikais galės vykti savo transportu, o nesant tokios galimybės – bus organizuojamas pavėžėjimas iki ligoninės GMP transportu.

Jei suteikus pagalbą nebus poreikio pacientą hospitalizuoti, bus sudaryta galimybė pacientui iš ligoninės sugrįžti į namus, pasinaudojus pavėžėjimo paslauga, kuri bus finansuota Elektrėnų savivaldybės biudžeto lėšomis, arba iki ryto VšĮ Trakų ligoninėje pasilikti stebėjimo palatoje, o ryte išvykti namo.

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad Lietuvoje veikia trumpasis telefono numeris 113, skirtas neskubiai medicininei informacijai ar konsultacijai gauti. Šiuo telefonu tėvai gali pasiskambinti ir gauti specialistų medicininę konsultaciją, o prireikus ir išsikviesti GMP į namus.

Elektrėnų savivaldybės administracija

Related posts