I.PRAKTINĖS ŽINIOS
ROMUALDO ČERNECKIO
(RED.P.)
11296
D.:
D.:GRYBAI VIRTUVĖJE
III
PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS
2024-09-20
Šaltinis: 2024 METŲ KALENDORIUS
##
VOVERAIČIŲ IR MOLIŪGŲ SRIUBA
Reikės: 250 g gabaliukais pjaustyto moliūgo, 100 g voveraičių, 100 g nuskustų ir pjaustytų morkų, 20 g smulkinto svogūno, 2 skiltelių česnak, 50 g riebios grietinėlės, druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimas: paimkite du puodus, pripilkite juos vandens ir pridėkite druskos. Viename puode išvirkite moliūgo gabaliukus su morkomis, kitame – voveraites.
Išvirusias daržoves ir voveraites (kelias palikite papuošti) sudėkite į trintuvo indą, įpilkite šiek tiek moliūgų ir morkų nuoviro. Supilkite grietinėlę, pridėkite pipirų ir viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
Trintą sriubą supilkite į puodą ir užvirkite, tuomet nukelkite, papuoškite žalumynais ir voveraitėmis.
Valgykite su duonos ir sūrio skrebučiais (ant duonos riekelių užbarstykite tarkuoto sūrio ir apkepkite jas 5 min. orkaitėje).
SKANAUS!
##
##
##