I.PRAKTINĖS ŽINIOS # D.: APIE BALTYMUS MAISTO PRODUKTUOSE # RED.P.<11560> 2024-10-20

I.PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

11560

 D.: APIE BALTYMUS MAISTO PRODUKTUOSE

  

Temą paruošė ROMUALDAS ČERNECKIS

Šaltinis: Ankstesnių metų kalendorius 

2024 – 10 -20

KIEK BALTYMŲ YRA 100 G MAISTO

Sūriuose, liesoje varškėje, vištienoje, jautienoje, daugelyje rūšių žuvies, sojoje, žirniuose, pupelėse ir riešutuose baltymų yra daugiau nei 15 g.

Riebioje varškėje, riebioje kiaulienoje, virtoje dešroje, kiaušiniuose, manų, grikių, avižų bei sorų kruopose, kvietiniuose miltuose ir makaronuose – 10-15 g.

Ruginėje ir kvietinėje duonoje, perlinėse ir ryžių kruopose bei žaliuosiuose žirniuose – 5-10 g.

Piene, kefyre, grietinėlėje, grietinėje, grietininiuose leduose, špinatuose, kalafioruose ir bulvėse – 2-5 g.

Svieste, beveik visose daržovėse, vaisiuose, uogose ir žuvyje – 0,4-2 g.

##

##

Related posts