I.PRAKTINĖS ŽINIOS
ROMUALDO ČERNECKIO
11560
D.: APIE BALTYMUS MAISTO PRODUKTUOSE
Temą paruošė ROMUALDAS ČERNECKIS
Šaltinis: Ankstesnių metų kalendorius
2024 – 10 -20
KIEK BALTYMŲ YRA 100 G MAISTO
• Sūriuose, liesoje varškėje, vištienoje, jautienoje, daugelyje rūšių žuvies, sojoje, žirniuose, pupelėse ir riešutuose baltymų yra daugiau nei 15 g.
• Riebioje varškėje, riebioje kiaulienoje, virtoje dešroje, kiaušiniuose, manų, grikių, avižų bei sorų kruopose, kvietiniuose miltuose ir makaronuose – 10-15 g.
• Ruginėje ir kvietinėje duonoje, perlinėse ir ryžių kruopose bei žaliuosiuose žirniuose – 5-10 g.
• Piene, kefyre, grietinėlėje, grietinėje, grietininiuose leduose, špinatuose, kalafioruose ir bulvėse – 2-5 g.
• Svieste, beveik visose daržovėse, vaisiuose, uogose ir žuvyje – 0,4-2 g.
##
##