I.PRAKTINĖS ŽINIOS/SVEIKATA
ROMUALDO ČERNECKIO
11619
D.:APIE SVIESTĄ
I
Temą paruošė ROMUALDAS ČERNECKIS
Šaltinis: 2024 metų kalendorius
2024 – 10 -26
SVIESTO NAUDA
I
Vienintelė priežastis, kodėl paprastai vengiama sviesto – didelis kalorijų kiekis. Gal kam nors bus sunku patikėti, bet iš tiesų sviestas turėtų būti įtrauktas į kiekvieno žmogaus kasdienį valgiaraštį.
Sviestas padeda apsaugoti kraujagysles. Lecitinas, kurio yra svieste, normalizuoja cholesterolio apykaitą ir apsaugo kraujagysles. Tai reiškia, jeigu, pavyzdžiui, vartojama mėsa, kuri, kaip įrodyta, yra nesveika kraujagyslėms, bet pagardinama trupučiu sviesto ar grietinės, sumažėja žala organizmui. Dėl šios priežasties daugelyje pasaulio virtuvių gaminant mėsą dedama sviesto ar grietinės.
Sviestas – energijos šaltinis. Šis pieno produktas – puikus energjos šaltinis. Daugelis mitybos specialistų įsitikinę, kad gyvuliniai riebalai padeda kūnui sušilti, todėl yra privalomi šalto klimato šalių gyventojų dietoje. Be to, sviestas padeda atsinaujinti organizmo ląstelėms. Tačiau labai mažai žmonių žino, kad pakankamas riebalų kiekis maiste, įskaitant sviestą, yra atsakingas už ląstelių atsinaujinimą. Svarbu: norint nepakenkti figūrai ir sveikatai, sviesto dienos norma neturėtų viršyti 30 gramų.
##
##