I.:PRAKTINĖS ŽINIOS # D.:APIE TRADICINIUS KARAIMŲ PATIEKALUS I # RED.P.<13226> 2025-04-24

I.:PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

 

(RED.P.)

13226

D.:APIE TRADICINIUS KARAIMŲ PATIEKALUS

I

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2025-04-24

Šaltinis: ANKSTESNIŲJŲ METŲ KALENDORIUS

   SILKMĖ (AVIENOS TROŠKINYS)

1 kg baklažanų;

700 g avienos;

pusės stiklinės ryžių;

100 g augalinio aliejaus;

300 g avienos taukų (lajaus);

2 stiklinių sultinio;

100 g sviesto;

žiupsnelio prieskonių.

##

Baklažanus supjaustykite pusės centimetro griežinėliais, juos suberkite į pasūdytą vandenį, palaikykite valandą laiko, po to šias nusunktas daržoves lengvai pakepinkite aliejuje bei sumaišykite su avienos taukais.

Gilų puodą ištepkite sviestu, įpilkite sultinio arba truputį vandens ir eilėmis sudėkite baklažanus, maltos mėsos, sumaišytos su ryžiais bei prieskoniais, o po to vėl dėkite sluoksnį baklažanų ir sluoksnį mėsos. Paskutinis sluoksnis puode turėtų būti baklažanų. Sudėję paskutinį sluoksnį, įpilkite dar kelis šaukštus sultinio ir troškinkite ant silpnos ugnies.

Tai labai sotus ir kaloringas patiekalas fiziškai dirbantiems žmonėms.

##

## 

Related posts