I.PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO
(RED.P.)
15443
D.:APIE MĖLYNES VIRTUVĖJE
I
PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS
2025-06-25
Šaltinis: 2025 METŲ KALENDORIUS
MĖLYNĖS VIRTUVĖJE
I
Kulinarijoje mėlynių panaudojimas taip pat platus. Iš jų verdami kompotai, kisieliai, uogienės, džemai, sirupai, spaudžiamos sultys, su jomis kepami pyragai, blynai, apkepai, gaminami virtinukai, „šaltanosiai“, šaltsriubės ir desertai.
Mėlynių sriuba su skrebučiais
Į 0,5 l verdančio vandens įdėkite 1,5 valgomojo šaukšto cukraus, 1 citrinos žievelę (džiovintą) ir 120 g nuplautų mėlynių. Virkite, kol išvirs. Nedideliame kiekyje šalto vandens ištirpinkite 0,5 arbatinio šaukštelio krakmolo ir keletą kristalų citrinos rūgšties. Supilkite į sriubą, užvirinkite ir atšaldykite.
Patiekite su atskirai išvirtais skrebučiais. Jų receptas: ½ valgomojo šaukšto miltų, 1 valgomasis šaukštas pieno, ½ kiaušinio, 0,3 arbatinio šaukštelio cukraus. Viską gerai išmaišykite.
SKANAUS!
##

##









