Šaunioje šeimų stovykloje

Romualdas Černeckis

Šaunioje šeimų stovykloje

Birželio 16 d. 11 val. Elektrėnų savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius (vedėja Violeta Šimkūnienė) kartu su Vievio vaikų dienos centru (VVDC, Vilma Paškauskienė) bei Kazokiškių VDC (užimtumo specialistė Aistė Nasutavičiūtė) VVDC kieme organizavo šeimų stovyklą.

Papramogavo, sočiai pasivaišino koše, paragavo skanumynų

Renginyje dalyvavo paramą gaunančios šeimos bei asmenys su savo atžalomis (apie 40 žmonių). Organizatorių rūpesčio dėka ir mažieji, ir suaugusieji pabendravo prie arbatos puodelio, su malonumu papozavo fotosesijoje, pagamino bei išpūtė burbulus, pažaidė smiginį, disko golfą, petankę, balionų smiginį, kruopščiai padekoravo sausainius, sočiai pasivaišino skania koše, paragavo įvairių skanumynų bei gaivių gėrimų.

Tarp pramogavusiųjų buvo mažiausioji stovyklautoja Evelina Bagdonaitė (3 m.) su mama Daina Archipoviene ir broliais Dainiumi bei Nikita Archipovais, Karolis (16 m.) ir Brigita (17 m.) Andriuškevičiai su mama Danute, brolis Arnoldas su sesute Austėja.

Organizatoriai įteikė visiems dalyviams padėkos raštus bei atminimo dovanėles, daug lipdukų, pavaišino saldainiais.

Rekomendavo saldumynų bei skalsios košės receptus

Vienos dienos šeimų stovyklos rengėjai visiems pateikė saldumynų bei skalsios košės receptus. Štai jie:

Mielinės liesos tešlos pyragas

Sudėtis:

*vanduo – 0,5 l;

*bulvės – 1 vienetas (apie 180 – 200 g);

*sausos mielės – 3 arbatiniai šaukšteliai;

*cukrus – 1 ar 2 valgomieji šaukštai;

*druska – 1 arbatinis šaukštelis;

*miltai – maždaug 7 stiklinės;

*aliejus – stiklinė.

Paruošimo būdas:

  1. Bulvę nulupti, smulkiai supjaustyti ir išvirti. Nieko baisaus, jeigu pasileis.
  2. Ją sutrinti arba sugrūsti. Vandenį nenupilti! Konsistencija gausis kaip blynų tešla, gal net truputį skystesnė. Visiškai neatvėsinti, palikti 40 – 45° C temperatūroje.
  3. Dabar galima pradėti gaminti pačią tešlą. Bulvių mišinį išpilti, įdėti mielių, druskos, cukraus bei įpilti aliejaus (bet ne visą, truputį palikti).
  4. Įberti porą stiklinių miltų, sumaišyti ir tešlą palaikyti 30 minučių kambario temperatūroje. Tešlą uždengti dangčiu.
  5. Praėjus nurodytam laikui, įpilti likusį aliejų ir miltus – ne viską iškart, bet atsargiai, iš lėto. Tešlą pastoviai maišyti (galima mentele dubenyje).
  6. Ją padėti ant stalo ir užminkyti.
  7. Ištepti dubenį aliejumi, sudėti tešlą, duoti jai iškilti. Reikia, kad šios kiekis padidėtų dvigubai.
  8. Dabar pradėti gaminti.

Su šia bulvių tešla puikiai tinka keptuvėje kepti pyragėlius, orkaitėje – saldžias bandeles pasirenkant įvairiausius įdarus. Tešla labai skani, nežiūrint į tai, jog joje nėra kiaušinių ir pieno.

Širšių koriukai:

Sudėtis:

*cukrus – 6 šaukštai;

*vanduo ir actas – po vieną šaukštą;

*kondensuotas pienas – 0,5 indelio;

*sausi pusryčiai – 500 g.

Paruošimo būdas:

  1. Cukrų, vandenį ir actą sudėti į puodą ir virti iki šviesiai rudos spalvos. Išjungti.
  2. Į sirupą atsargiai po truputį, nes mišinys putoja, supilti kondensuotą pieną.
  3. Išmaišyti iki vientisos masės ir viską supilti ant sausų pusryčių.
  4. Viską gerai išmaišyti ir įdėti į pasirinktą formą ir atvėsinti. 

Ryžių košė:

Sudėtis:

*ryžiai;

*mėsos konservai;

*žiupsnelis pipirų;

*druska;

*prieskoniai;

*troškintos daržovės arba pomidorų pasta.

Paruošimo būdas:

  1. Ryžius virti pasūdytame vandenyje.
  2. Mėsos konservus susmulkinti ir pakepinti keptuvėje.
  3. Išvirus ryžius, juos pabarstyti pipirais, mėgstamais prieskoniais.
  4. Viską išmaišyti ir sudėti pomidorų pastą.

Skanaus!

****

Šauni buvo vienos dienos stovykla!

Kitos nuotraukos: 

Related posts