IŠMINTIS/KŪRYBA: ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS VII # 2020 – 03 – 29

IŠMINTIS/KŪRYBA

ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS

VII. 

ROMUALDAS ČERNECKIS, www.dirst.lt 

2020 – 03 – 29

D.:

 – Tad, švelniai sakant, keistai elgiasi atsakingieji už koronaviruso pandemijos plitimo sustabdymą: juk akivaizdžiai einama Italijos, Ispanijos, Vokietijos, JAV ir kitų “lyderių” keliu… Nors šalyje, kur niekas už nieką neatsako, šitaip elgtis įprasta.

Č.:

– Na, prabėgo savaitė?

D.:

– Nieko gero. 

Č.:

Kokia dabartinė situacija koronaviruso plitimo fone?

D.:

 – Išsamiau neanalizuosiu susidariusios padėties geopolitinėje erdvėje, nors interneto operatyvioji informacinė medžiaga puikiai parengia dirvą įvairiems pamąstymams. Tedirstelsiu į praėjusios savaitės įvykius, kiek daugiau Lietuvėlėje,  bei į vieną savo minčių bloką realioje būties terpėje. Tai nežinomybė bei jos poveikis žmonijai. Juk iki dabar, kaip patvirtina interneto erdvė, težinome, jog koronaviruso pandemija smarkiai kenkia žmonių sveikatai, pasaulinei infrastruktūrai, o visa kita spėlionės. Deja, to netikrumo pasėkoje matome, pavyzdžiui, Kinijos ar Pietų Korėjos patirtį kovoje su COVID – 19 ignoruojančių valdžios institucijų stresą ir blaškymąsi tiek tarptautiniu, tiek šalies, tiek savivaldybių mastu. Apgailėtinai atrodo kad ir “karantinas” Lietuvoje, kuris primena daugiau nevykusį paviršutinišką pramoginį renginėlį nei rimtą darbą. Antai, valdžia paskelbė, jog uždaranti šalies sienas, o pati iš svetur netgi nūnai, kai šalyje užkratas ženkliai skinasi kelią, skriaudžia gyventojus, parsigabena daugybę įvairaus plauko potencialių viruso nešiotojų, daugelį kurių net priversti laikytis pačių nustatytų karantino taisyklių dar nesugebėjo. Praėjusią savaitę stebėjome tik įtikinėjimų, nerimtų gąsdinimų, beprasmių kalbėjimų gausą, t.y. atsakingųjų už valstybės valdymą neefektyvius “veiksmus”, o “ereliai”, žinodami, kad negaus skaudžios grąžos, tyčiojosi iš tų atsakingųjų apgailėtinų pastangų. Tuo tarpu liudininkai internete nuoširdžiai pasakojo ir draugiškai perspėjo: neseniai šitaip buvo kad ir Italijoje ar Ispanijoje. Kam gi neaišku, jog yra dalis bendruomenės narių, kuriems geras žodis nieko nereiškia? Tokiems pasaulio bamba tik jie patys, o ne visuomenės interesai.

Tad, švelniai rašant, keistai elgiasi atsakingieji už koronaviruso pandemijos plitimo sustabdymą: juk akivaizdžiai einama Italijos, Ispanijos, Vokietijos, JAV ir kitų “lyderių” keliu… Nors šalyje, kur niekas už nieką neatsako, šitaip elgtis įprasta.

Č.:

– Iki!

D.:

– Viso!

Related posts