IŠMINTIS / SENJORŲ DIENOS: ELEKTRONINIS LAIŠKAS – APIE NUOTOLINĘ BŪTĮ # 2020 – 04 – 24

  IŠMINTIS / SENJORŲ DIENOS

ELEKTRONINIS LAIŠKAS – APIE

NUOTOLINĘ BŪTĮ

 Portalo www.dirst.lt bičiulis, rašytojas, lektorius, leidyklos „Trys žvaigždutės“ (www.tryszvaigzdutes.lt) vadovas JERONIMAS LAUCIUS elektroniniu paštu atsiuntė įdomią medžiagą apie nuotolinę būtį. Su malonumu ją publikuojame. 

Romualdas Černeckis, www.dirst.lt  

♦♦

JERONIMAS LAUCIUS: GYVENAME NUOTOLINIU BŪDU – BET NENUTOLĘ NUO GYVENIMO

Nuotolinis gyvenimo būdas daug kuo pakeitė mūsų gyvenimą, apsunkino bendravimą, daugelis neteko darbo. Problemų kaip išgyventi turi nemažai verslininkų, darbdavių, tarnautojų. O kaip sekasi išlikti, dirbti jums, Jeronimai Lauciau, kaip leidėjui, leidyklos „Trys žvaigždutės“ vadovui?

Žinomas gydytojas psichoterapeutas Aleksandras Alekseičikas, su kurio bendraudamas rašau knygas apie tai kaip išvengti depresijos, mane yra pavadinęs nepagydomu pozityvistu, todėl pateisindamas tą vardą aš ne tik pats išmokau atrasti pozityvumo galimybių visose gyvenimo situacijose, bet šia sveika energetika padedu pasikrauti ir kitiems. Tą darau ir karantino sąlygomis.

Leidybai karantinas ir trukdo, ir tarsi padeda. Juk mes esame jau anksčiau išleidę knygą, kurios autorė gyvena Anglijos miestelyje. Su ja nė karto nei matėmės, nei kalbėjomės telefonu – viską derinome internetu. O su autoriais, gyvenančiais Lietuvoje, dar lengviau galime ir pakalbėti, pasitarti, pasiderinti. Taip šiuo metu ir darome, ruošdami spaudai knygą apie Alytaus trečiojo amžiaus universitetą (TAU).

Nuotoliniu būdu deriname nuotraukas, tekstus, kartu su Alytaus TAU direktore Janina Ingelevičiene džiaugiamės naujais būsimos knygos puslapiais, kuriuose bus įamžinti bemaž tūkstantis veidų, senjorų minčių, prisiminimų. Tokios knygos vertė neįkainuojama, nes daugelis jų knygoje pamatys save pirmą kartą, o knygos išlieka amžiams, – tai pamatys,perskaitys anūkai, proanūkiai… Su malonumu laukiu kitų miestų Trečiojo amžiaus universitetų, bendruomenių, visų norinčių įprasminti savo gyvenimą knygoje.

Karantinas daugelių žmonių gyvenimą yra įrėminęs tarp keturių sienų, kai kam tai kelia liūdesį, nerimą, išryškina charakterių nesutapimus, kyla daugiau ginčų, nesantaikos apraiškų. Vienas iš būdų atrasti prasmingą veiklą yra Albumo terapija. Dabar gera proga ištraukti iš albumų, stalčių šeimynines nuotraukas, žvelgiant į jas mintimis sugrįžti į tuos praeities rojaus laikus, pasikrauti prisiminimų gyvybinga energija. Pamačius nuotraukose išbarstytą gyvenimą dažnam savaime kyla natūralus noras kartu su trumpais prisiminimais tai sudėti į knygą, kurią išleisti su mūsų pagalba labai paprasta. Mūsų leidykloje taip gimė ne viena knyga, mes jaučiamės tarsi būtume tų naujų autorių krikštatėviai.Nuolat gauname pasiūlymų ir dabar.

Šiuo metu energetiniai seminarai, kuriuos jūs vedėte bendruomenėse, bibliotekose, Trečiojo amžiaus universitetuose, dabar nebevyksta. Kaip bendraujate su buvusiais klausytojais?

Mano seminarai skirti žmonėms, kurie nors truputį suvokia, kad reikia rūpintis ne tik namų, kiemo priežiūra, ne tik savo išoriniu grožiu, bet ir savo dvasine sveikata, vidine energija, kurie mąsto, nuolat siekia kuo geresnės gyvenimo kokybės. Tuo tikslu jau eilę metų ir vedu seminarus Lietuvos „Žinijos“ draugijoje, bendruomenėse, bibliotekose, Trečiojo amžiaus universitetuose. Turiu platų nuolatinių klausytojų ratą.

Šiuo metu tokie seminarai nebegalimi, tačiau jų poreikis kaip tik žymiai padidėjo. Farmacininkai teigia, kad antidepresantinių, raminančiųjų vaistų paklausa dabar žymiai išaugo, nuolat girdime apie padidėjusį smurtą artimoje aplinkoje, neramios žinios sklinda iš masinių informavimo šaltinių.

Todėl dabar, kaip niekad, svarbu nepasiduoti pesimizmo nuotaikoms, nenueiti į depresinį nuopuolį, nepulti prie „gelbstinčių“, „keliančių nuotaiką“ vaistų, nepabandžius įjungti savo energetinius svertus, nepabandžius pasikrauti energijos iš savo minčių, iš savo nuramintų jausmų, iš gamtos ir, be abejo, iš energetinių, individualių seminarų.

Džiaugiuosi, kad tokių žmonių išlieka, kad ir nuotoliniame gyvenime atrandame naujas galimybes kaip bendrauti, dalintis taip dabar reikalingais energetiniais principais. Apie savo energetinius seminarus rašau mūsų svetainėje www.tryszvaigzdutes.lt skyreliuose „Individualūs energetiniai seminarai, „Energetiniai negatyvumo valymo kursai“. Kviečiu visus apsilankyti.

Jūs esate įkūręs „Internetinį pozityvumo energetikos klubą“. Aš norėčiau tapti to Klubo nare. Kaip tai padaryti?

Jums, kaip ir visiems norintiems nemokamai gauti tik Klubo nariams siunčiamus energetinius principus, tereikia apie savo norą parašyti žinutę el.p. JeronimasL@gmail.com.

Kartu ieškokime ir atraskime naujų bendravimo galimybių, kad nenutoltume nuo gyvenimo, kad tos būties audros mus tik užgrūdintų ir sustiprintų. Sėkmės visiems ieškantiems stiprybės!

Kalbėjosi Asta Linaitė

Related posts