BŪTIS / NEMOKAMA REKLAMA: Karantinas – gera proga naujiems atradimams. Ypač išleisti savo knygą # 2020 – 04 – 27

  BŪTIS / NEMOKAMA REKLAMA

Karantinas – gera proga 

naujiems atradimams. 

Ypač išleisti savo knygą

JERONIMAS LAUCIUS, rašytojas, lektorius, leidyklos „Trys žvaigždutės“ (www.tryszvaigzdutes.lt) vadovas – linkėdamas FORTŪNIŠKOS gyvenimo meilės ir sėkmės

KAIP FOTOALBUMĄ PAVERSTI KNYGA

2020 – 04 – 27

Nuotraukų albumą paversti didele žmogaus, jo artimųjų gyvenimo išliekamąją vertę turinčia knyga ne tik lengva ir paprasta, bet ir pats „darbas“ teikia tik malonumą.

Pirmiausia ištraukite iš spintų, komodų gal net nuo jaunystės laikų nesklaidytų fotografijų albumus, patogiai įsikūrę prie stalo atverskite juos, ir prieš jūsų akis atsiskleis nuostabi praeities romantika, sugrįš netikėti prisiminimai, lyg gyvi atgis užmiršti veidai.

Dabar įsivaizduokite, kad šalia jūsų sėdi geras draugas, kuriam rodote vieną po kitos nuotraukas ir jam trumpai pasakojate:

– Štai čia mano tėvai, čia – mano krikštynos, čia – aš jau mokinukas, jau esu studentas, direktorius, draugai… Čia gi jau mano vestuvės: kiek daug svečių, bet nė vienas iš jų nesumanė išsileisti savo nors mažytės knygutės, nors pinigų turi ir prabangai, ir pramogoms, ir kokie jie jauni, gražūs, o gražiausia mano žmona, rodos, nė kiek per tuos dešimtmečius nepasikeitė. Išgerkime kavos!..

– O šios nuotraukos mėtėsi komodoje, spintoje. Kaip gerai, kad jas suradau. Čia ir mano bendradarbiai, ir kelionės, ir šventės. Paragaukime kavos!

– Paskutinio dešimtmečio nuotraukų visai neturiu. Jos tik kompiuteryje, dalis jam „užlužus“ visai pradingo. Gerai, kad bent šios išliko. Čia aš su vaikais, anūkais, o čia mano gimtinės sodyba, kur labai gražu vasarą… Reikia tas kompiuterines nuotraukas kuo greičiau pervesti į popierių, kad jos nepradingtų iš tų nepatikimų laikmenų. Ach, tiesa, juk žadu išleisti knygą… Nuostabu.

Argi ne paprasta? Tai, ką pasakojate tam tikram ar įsivaizduojamam draugui ir yra knygos kartu su pasirinktomis nuotraukomis tekstas. Tereikia jį užrašyti pačiam, arba įrašyti į diktofoną. Tuo pašnekovu galiu būti iš aš – jūsų leidėjas. Šiais laikais viskas įmanoma ir nuotoliniu būdu.

Tai jūsų tikroviška, nuotraukomis iliustruota gyvenimo istorija, tai jūsų gyvenimas, tapęs knyga, kuri kitaip nei tos trumpalaikės ir greit besikeičiančios kompiuterinės laikmenos išlieka amžiams.

Nėra tokio žmogaus, kurio gyvenimas nebūtų vertas knygos!

Linkiu atrasti kelią pas mus – Vilnius, Kalvarijų g. 134-42. Laukiu ir Jūsų skambučių tel. 8 687 75147, rašykite el. p. JeronimasL@gmail.com

Related posts