BŪTIS / SENJORŲ DIENOS / KELIONĖS: JONO PAULAUSKO PUSLAPIS I # MANO POILSIS „DAINAVOS“ SANATORIJOJE DRUSKININKUOSE # 2020 – 09 – 21

BŪTIS / SENJORŲ DIENOS / KELIONĖS

JONO PAULAUSKO

I

2020 – 09 – 21

Mano  poilsis “Dainavos” sanatorijoje  Druskininkuose

 Kai koronavirusas uždarė kelius į tarptautinius kurortus (labiausiai mėgdavau važiuoti prie Juodosios jūros Bulgarijoje), šiemet pasirinkau poilsio vietąLietuvoje – Druskininkų  sanatorijoje “Dainava”.

Ji įsikūrusi yra pačiame miesto centre, šalia Druskininkų vandens parko ir Lynų kelio, netoli atnaujintų miesto gydyklų, pramogų aikštės. Čia pat ir poilsio parkas, Nemunas. Viešbučio kambariai su visais patogumais, televizija, internetu.

“D„Dainavos” gydyklose atliekami įvairiausi gydomieji masažai, kineziterapijos procedūros, gausus gydomųjų vonių pasirinkimas.

Čia jūs atsikratysite nuovargio, atgausite gerą nuotaiką bei puikią savijautą.

Lynų kelias Druskininkuose

Druskininkuose turistai labai pamėgo  Lynų kelią – keltuvus, keliančius žmones virš Druskininkų per  Nemuną. Jis įrengtas 15 aukštų pastato lygyje.

Virš Nemuno

Turistams siūloma pakeliauti virš miesto 1,1 km 45 metrų aukštyje iki Sniego arenos, įrengtos kitame Nemuno krante. Taip Lynų kelias keltuvais sujungia dar dvi labai populiarias lankytinas vietas Druskininkuose: vandens parką „Aqua“ ir minėtą uždarą slidinėjimo areną „Snow arena“.

Kelionės laikas į vieną pusę trunka apie 4 minutes.

Druskininkų vandens parkas

Prie įėjimo į vandens parką

Vandens parke „Aqua“  tikrai yra ką veikti, ypač jei lankotės pirmą kartą. Patartina pirmiausia pabūti vandens pramogų erdvėje, paplaukioti keliuose įvairaus gylio baseinuose, išbandyti visus nusileidimo kalnelius, o tada jau aplankyti pirčių zoną.

 

Yra apie keliasdešimt įvairų pirčių. Pasirenkate, kada kokioje pirtyje vyksta patinkama programa (druska, medus, baltas molis, vantos ir t.t.), ir dalyvaujate. Po kiekvienos pirties galite pailsėti trečiame aukšte, atsigerti raminančios arbatos, hamame (turkiškoje pirtyje) pasidaryti masažą, pagulėti burbulinėse voniose, apsilankyti juoko dušuose, papietauti kavinukėje ar išgerti kokteilį vandens bare.

Plaukimas upės srovės greičio takeliu tikrai įspūdingas

Kitos lankytinos vietos

 

Neretai vakarais pirčių erdvėje vyksta koncertai, apatinio trikotažo prezentacijos, striptizas, nuogalių šokiai ir pan. Svarbiausia – atsipalaiduoti ir niekur neskubėti.

Druskininkai – nepaprastai žalias ir spalvingas miestas. Įrengta daug pramogų vietų, aikščių ir aikštelių su fontanais, greta stovi įspūdingos architektūros pastatai, kuriuose įrengtos gydyklos, viešbučiai, prekybos centrai. Miesto centre prie Nemuno įrengtos net dvi prieplaukos, iš kurių laivais ir laiveliais turistai gali pasiplaukioti Nemunu.

„Lietuvos“ viešbutis

Jūratė

Barboros Radvilaitės ir Augusto Žygimanto paminklas

Ledainė

Grožio šaltinis

…Ir pasiplaukiojimai Nemunu

Malonu ir paplaukioti Nemunu. Kad kelionė upe neprailgtų, laivo kapitonas pasakoja keleiviams Druskininkų ir jo sanattorijų, gydyklų įsikūrimo istorijas. Išlipę iš laivo galite nueiti atsigerti mineralinio vandens miesto biuvete ar nusiprausti Grožio šaltinyje panemunėje ir taip atjaunėti keliais metais.

Laivelių prieplauka

Kelionė Nemunu

Laivo kapitonas pasakoja istorijas apie Druskininkus

Vaizdai Nemune

Prie pravoslavų medinės cerkvutės

Related posts