BŪTIS: DISKUSIJOS # ANDRIAUS ŠIMKAUS PUSLAPIS <21/77> DIRST: REIKALAVIMAS # 2021 – 01 – 29

BŪTIS: DISKUSIJOS

ANDRIAUS ŠIMKAUS

21 / 77

DIRST: REIKALAVIMAS

 

2021 – 01 – 29

Sveiki.

Siūlau paskelbti portale šį rekalavimą su priedais ir nuorodomis į šaltinius:

SUSITELKIMO

neformalaus piliečių, visuomeninių, nevyriausybinių organizacijų ir politinių partijų susivienijimo, FB Susitelkimas, www.susitelkimas.lt

el.p.: susitelkimas@gmail.com; gydytojai@susitelkimas.lt

Visuomenės ekstremaliųjų situacijų komisijos

FB Lietuva VESK, el.p.: lietuva.vesk@gmail.com

 

Lietuvos Respublikos Seimui

Gedimino pr. 53, 01109 Vilnius, Lietuva

El. p.: priim@lrs.lt

Lietuvos Respublikos Vyriausybei

Gedimino pr. 11, LT-01103 Vilnius. Lietuva

El. p.: LRVkanceliarija@lrv.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentui

  1. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius, Lietuva

El. p.: kanceliarija@prezidentas.lt

REIKALAVIMAS

Lietuvos Respublikos Seimui, Lietuvos Respublikos Vyriausybei,

Lietuvos Respublikos Prezidentui

2021 m. sausio 28 d., Lietuva

I. Mes, visuomeninių organizacijų atstovai, remiami klinikinių mokslininkų, gydytojų-praktikų pasidalinta, aptarta ir išdiskutuota sveikatinimo, gydymo ir pasaulinės praktikos informacija, vertindami informaciją apie Pasaulio šalių valstybių patirtį valdant Covid-19 situaciją,

REIKALAUJAME viešai paaiškinti:

1. Kodėl per pandemijos periodą nebuvo sprendimų dėl įgimto natūralaus imuniteto formavimo natūraliomis priemonėmis, bendravimo atstatymo ir sveikos gyvensenos programų skleidimo. Svarbu tartis, vystyti ir vykdyti sveikos gyvensenos, imuniteto stiprinimo natūraliomis priemonėmis, programų, susijusios informacijos viešinimą.

2. Kodėl per pandemijos periodą nebuvo akcentuotos psichinės sveikatos stiprinimo priemonės. Pandemija yra rimtas iššūkis žmonių psichikai. Kodėl per šį periodą nebuvo girdima programų, neakcentuojama psichologinė pagalba žmonėms. Statistikos departamentas ir Higienos institutas privalo teikti detalią informaciją ne tik už 2019 metus, bet ir už 2020 metus.

3. Ar buvo įvertintos rizikos, susijusios su vaikais ir jaunimu:

3.1. Psichinė sveikata dėl judėjimo ir bendravimo uždarymo apribojimų;

3.2. Neigiama įtaka vaikams dėl judėjimo apribojimų įvedus nuotolinį mokymą;

3.3. Perteklinio kompiuterių ekranų spinduliuotės poveikis vaikų regėjimui, nervų sistemai ir psichikai.

Būtina atverti mokyklas ir darželius, aukštąsias mokyklas, nes tai yra natūralios gyvenimo sąlygos natūralaus imuniteto formavimo sustiprinimui.

4. Neigiamas bendravimo apribojimų poveikis pasireiškė ligoninėse uždraudus artimiesiems prižiūrėti sergantįjį. Sunkiai susirgus ar vyresnio amžiaus žmonėms būtina artimojo priežiūra, patekus į gydymo įstaigas. Viena iš pasitaikančių priežasčių, sukeliančių letalinę pabaigą, yra sergančiųjų nepriežiūros faktai, kai artimiesiems neleidžiama prižiūrėti sergančiųjų. Būtina atstatyti artimų asmenų lankymo priežiūrą.

II. Mes, visuomeninių organizacijų atstovai, remiami klinikinių mokslininkų, gydytojų-praktikų turinčių ilgametę darbo patirtį ir žinias, pateikiame Pasaulinius mokslinius šaltinius (žr. prieduose) ir jais vadovaujantis REIKALAUJAME:

5. Įvairiapusiško priemonių taikymo dėl įgimto natūralaus imuniteto stiprinimo. Stiprinant visuomenės imunitetą būtina:

5.1. Peržiūrėti „karantino“ sąvoką ir taikymą, nes „karantinas“ yra tuomet, kai sergantys yra izoliuojami nuo sveikų, kaip galimi potencialūs užkrato platintojai, o ne tada, kai sveiki izoliuojami nuo sveikų.

5.2. Nedelsiant nutraukti žalingą kaukių dėvėjimą lauke, sportuojant ir leidžiant laisvalaikį. Kaukes dėvėti tik sergantiems infekcinėmis ligomis ir kontaktuojant su sergančiaisiais.

5.3. Grąžinti vaikų ir jaunuomenės galimybę mokytis mokyklose, dalyvauti neformalaus ugdymo veiklose. Gyvas bendravimas vaikams labai svarbus užtikrinant jų psichinę sveikatą, vystymąsi, optimizmą, o tai yra stipraus natūralaus imuniteto pagrindas.

III. Mes, visuomeninių organizacijų atstovai ir gydytojai, REIKALAUJAME:

6. Atnaujinti viso smulkaus verslo (pirčių, kavinių, restoranų), muziejų, teatrų ir kitų visuomeninių įstaigų veiklą.

7. Grąžinti žmonėms teises savarankiškai apsispręsti dėl saugaus bendravimo viešose erdvėse, netaikant apribojimų.

8. Kaukes turi dėvėti tik sergantys asmenys arba asmenys kontaktuojantys su sergančiaisiais.

9. Skirti ypatingą dėmesį žmonių tarpusavio bendravimo atstatymui, nes tokie apribojimai kelia stresą ir įtampą žmonių santykiuose, bei silpnina imuninę sistemą. Bendravimas ir laisvas judėjimas padės panaikinti psichinę įtampą ir grąžins pasitikėjimą tarp žmonių.

10. Riboti nacionalinio transliuotojo neigiamos informacijos skleidimą, suteikiant prioritetą pozityvios informacijos viešinimui.

11. Stiprinti informacijos sklaidą apie natūralaus imuniteto stiprinimo priemones, sveikos gyvensenos ir psichinės sveikatos stiprinimo programas.

12. Suteikti sąžiningas, objektyvias žinias, susijusias su visapusiška statistine informacija, skelbiant detalizuotas ligas, jų statistiką.

13. Pateikti lyginamuosius duomenis tarp covid, gripo ir kitų virusinių infekcijų, informuojant visuomenę objektyviai. Vienašališkas covid ligos statistikos duomenų viešinimas kelią psichologinę įtampą ir paniką visuomenėje.

14. Teikti informaciją apie ligas ir mirčių priežastis, pateikiant tiek bendrąją, tiek ir palyginamąją statistiką.

15. Pateikti informaciją apie žmonių sveikatą po skiepų, detalizuojant pašalines reakcijas ir komplikacijas.

16. Užtikrinti Statistikos departamento pateikiamų duomenų etiškumą ir išsamų lyginimą su kitomis ligomis, laikantis profesinio sąžiningumo.

17. Įvertinti visų rūšių testų covid ligai nustatyti (1) patikimumą bei (2) metodikų objektyvumą diagnozuojant covid ligą, kadangi šių testų rezultatai turi didelę įtaką pandemijos valdymui, statistikos formavimui, valstybės ekonomikos raidai ir visuomenės gyvenimui.

Pabrėžiame, kad šiuo metu naudojami PGR testai nėra skirti ligos nustatymui ir esant jų teigiamiems rezultatams yra didžiulė klaida konstatuoti susirgimą. Tai aprašyta testų gamintojų produktų aprašymuose. Aprašyme aiškiai pažymėta, kad šis produktas yra skirtas tik tyrimams ir negali būti taikomas klinikinei ligos diagnozei.

Testų paklaidos yra pagrindas statistikos duomenų klaidingumui ir visos situacijos išdidinimui dėl covid plitimo. Reikalaujame įvertinti šį faktą ir spręsti dėl tęstų atlikimo prasmingumo. Pabrėžiame, kad statistikos paklaidoms ir skaičių išdidinimui svarbiausią ir ryškią įtaką daro covid testai. PGR tyrimas negali būti taikomas kaip pagrindinis tyrimo metodas covid ligai diagnozuoti, nes jis skirtas genetinių sekų nuskaitymui, o ne konkrečios virusinės ligos konstatavimui (tai pabrėžia ir šio tyrimo išradėjas Kary B. Mullis). Šis tyrimas pirmą kartą buvo įvestas tik šios pandemijos metu, ir PGR testo įvedimui nebuvo taikomi „gerosios laboratorinės praktikos“ reikalavimai, ko pasėkoje nebuvo atlikta pilna validacija, verifikacija bei nebuvo paskaičiuota paklaida. Virusinės ligos gali būti nustatomos ir kitais tyrimo metodais, kurie jau eilę metų yra verifikuoti ir patvirtinti pagal gerosios praktikos standartus. (Pridedame mokslininkų, imunologų apie testų paklaidas ir netinkamą jų naudojimą virusinės infekcijos nustatymui šaltinius.)

Tik turint objektyvią informaciją apie realius covid klinikinius susirgimus, įmanomas teisingos statistikos formavimas, objektyvios situacijos suvokimas ir priimamų apsaugos nuo pandemijos priemonių adekvatumas.

Robert Koch institutas (Vokietija) yra neginčijamas autoritetas ES ir Lietuvos pareigūnams, siekiantiems užkirsti kelią pandemijos plitimui. Robert Koch institutas savo leidžiamame Epidemiologijos biuletenyje Nr. 39 (2020-09-24, 5-6 psl.) rašo visiškai aiškiai: „Skirtingai nuo galinčio daugintis viruso, atliekant PGR tyrimus pas daugelį pacientų SARS-CoV-2 RNR galima aptikti praėjus kelioms savaitėms po simptomų atsiradimo. Tyrimai parodė, kad šių teigiamų PGR rezultatų negalima prilyginti pasveikusių pacientų infekcijai.“ Taigi – testo rezultatas yra  teigiamas, o žmogus yra sveikas (jau persirgęs). Taip nurodo ir naujausi PSO duomenys – sveikatos darbuotojai vertindami galimą susirgimą turi remtis ne tik PGR tyrimų rezultatais, bet ir kada tyrimas buvo darytas, kuo tyrimas rėmėsi, kokie paciento simptomai.

Tokiu būdu galime konstatuoti, kad šiuo metu testavimo būdu gauti rezultatai yra ne tik kad netikslūs, bet ir labai klaidinantys. Remiantis klaidinga informacija, priimami klaidingi sprendimai, formuojama klaidinga statistika ir keliamas didžiulis pavojus žmonių psichinei sveikatai. Lietuvos ekonomikai, valstybės gerovei.

Įvertinus tai, kad pats PGR tyrimo išradėjas Kary B. Mullis pabrėžia, jog PGR tyrimas negali būti taikomas kaip pagrindinis tyrimo metodas covid ligai diagnozuoti, nes jis skirtas genetinių sekų nuskaitymui.

Paaiškinkite ryšį tarp šio fakto, kad PGR tyrimas skirtas genetinių sekų nuskaitymui ir to fakto, kad 2018.04.24 pasirašytas ekonomikos viceministro Elijaus Čivilio dokumentas, jog Lietuva įsipareigoja iki 2022 m. surinkti milijoną Lietuvos gyventoju genetinių sekų, t.y. DNR pavyzdžių. Paaiškinkite, koks tai tikslas, kodėl tokį dokumentą, susijusį su Žmogaus sveikata ir genetinių sekų DNR rinkimu pasirašė ekonomikos viceministras, o ne sveikatos apsaugos ir medicinos srities atstovai.

Reikalaujame įvertinti šiuos faktus ir spręsti klausimą dėl dabar atliekamų testavimų tikslingumo.

18 .Atsižvelgiant į išdėstytą informaciją ir faktus REIKALAUJAME nutraukti įvestą ekstremalią situaciją.

##

PASIRAŠO gydytojai-praktikai:

(Prašome pasirašyti čia, paspaudus ar nusikopijavus šią nuorodą –

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSelG0NjnWfBEQGpLgLbDLyX8Gzm0cgtYTUQUdp7i5EYYsn9TQ/viewform?usp=pp_url)

PASIRAŠO visuomeninių organizacijų atstovai:

(Prašome pasirašyti čia, paspaudus ar nusikopijavus šią nuorodą –

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfmEJVMrbIDxUzpZYsfSEsEM5PKaGqGYUYLnR5r01oCwwl1IQ/viewform?usp=pp_url)

##

Dokumentas bus aptariamas ir tvirtinamas 2021.01.28 d., ketvirtadienį, SUSITELKIMO večijoje (susitikime po ąžuolais), 19:30 val., čia –https://jitsi.tautai.lt/SUSITELKIMAS

# Renginys prasidės 20:00 val.

PRIEDAI

Reikalavimams pateikti naudoti šie šaltiniai:

1.Didžioji Baringtono Deklaracija. (American Institute for Economic, 2020-10-24), https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-lithuanian/ 

2. Pasaulio gydytojų aljansas, www.acu2020.org

3. Prof. Sucharit Bhakdi, mokslininkas, imunologas. Straipsniai apie imuninį atsaką ir skiepus.

4. Švedijos patirtis Kolektyvinio Imuniteto formavime.

5. Seimo rezoliucija Nr.XIIIP-4726(3), Dėl Gyventojų Imuniteto stiprinimo, 2020.04.

6. Sveikatos tausojimo ir stiprinimo politikos gairės. Patvirtinta Lietuvos Respublikos Seimo 2019 m. liepos 9 d. nutarimu Nr. XIII- 2304.

7. PSO: Nucleic acid testing (NAT) technologies that use polymerase chain reaction (PCR) for detection of SARS-CoV-2, Date: 13 January 2021, WHO-identifier: 2020/5, version 2, https://www.who.int/news/item/20-01-2021-who-information-notice-for-ivd-users-2020-05

8. Raportas: https://cormandrostenreview.com/report/

9. Autorių laiškais eurosirveillence.

https://cormandrostenreview.com/retraction-request-letter-to-eurosurveillance-editorial-board/

Covid nustatymas PGR tyrimo metodu – testų netikslumas ir nepatikimumas

10. Elijaus Čivilis, kad Lietuva įsipareigoja iki 2022 m. surinkti milijoną Lietuvos gyventoju genetinių sekų, t.y. DNR pavyzdžių.

https://www.euapm.eu/pdf/EAPM_Declaration_Genome.pdf

Shaping Europe’s digital.

futurehttps://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fec.europa.eu%2Fdigital-single-market%2Fen%2Fnews%2Feu-countries-will-cooperate-linking-genomic-databases-across-borders%3Ffbclid%3DIwAR0SrFRSFd4j0Z4I1azksjPEhFZZFmNRbi21rDxCenSo8xFhYdKG8MQGOs8&h=AT0wdy_ro9KZ6vrWamInsK0DGKpP1UE_0njohSGE5G_HT-ALRgFuWAyZXLixvueS9C0UF2srYa1mEHVKoBSrGS6IERuPL2ufBK_yu5xjeYMGQuj92lKSYAom2VD2trsDEZl.

1.PSO pripažino, jog PGR testai gali būti klaidingai teigiami. Gruodžio 14 dieną Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) viešai pripažino, jog PGR testai nėra tokie patikimi, kaip kai kuriems atrodo, nes gali būti klaidingai teigiami. Štai ką rašo PSO (paryškinome svarbiausias dalis: Nucleic acid testing (NAT) technologies that use real-time polymerase chain reaction (RT-PCR) for detection of SARS-CoV-2. World Health Organization.

2. Lisabonos apeliacinis teismas paskelbė, jog PGR testai kai kuriais atvejais nėra tinkami nustatyti virusui.

Bulgarų patologijos asociacija paviešino mintis, jog PGR testai yra netinkami ir moksliškai nepatikimi. Taip pat svarbu paminėti ir Portugalijos apeliacinio teismo išvadas. Jose skelbiama, kad PGR testas „be pagrįstų abejonių negali nustatyti, ar teigiamas rezultatas iš tikrųjų reiškia užkrėtimą naujuoju virusu“. Prie tokios išvados buvo prieita remiantis aukščiau mūsų paminėtu tyrimu, rodančiu, jog tik 3% sveikatos priežiūros institucijų paskelbtų teigiamų PGR testų gali būti tikrai teigiami.

^ COVID19 PCR Tests are Scientifically Meaningless. Bulgarian Pathology Association.

^ Court decides that quarantine in state of alert is illegal. The Portugal News.

^ Natasha Donn. Judges in Portugal highlight „more than debatable“ reliability of Covid tests. Portugal Resident.

^ Acordam em conferência na 3a secção Criminal do Tribunal da Relação de Lisboa. Tribunal da Relação de Lisboa.

3. PGR metodo išradėjas Kary B. Mullis kritikavo PGR testų naudojimą dėl virusų aptikimo.

^ Kary B. Mullis: Facts. The Nobel Prize.

^ Fact check: Inventor of method used to test for COVID-19 didn’t say it can’t be used in virus detection. Reuters.

^ John Lauritsen. Has Provincetown Become Protease Town?. New York Native.

^ A Closer Look at COVID-19 Diagnostic Testing. U. S. Food and Drug Administration.

Geros visiems sveikatos,

Andrius 

Related posts