ŠALIES/VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS  # WWW.DIRST.LT P.<268/420> DIRST: LSA – DĖL TIESIOGINIŲ MERŲ RINKIMŲ # 2021 – 04 – 21

  ŠALIES/VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

268/420

DIRST: LSA – DĖL TIESIOGINIŲ

MERŲ RINKIMŲ

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt 

Portale paskelbta: 2021 – 04 – 21

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

LIETUVOS SAVIVALDYBIŲ ASOCIACIJA: IŠLAIKYTI TIESIOGINIUS MERŲ RINKIMUS – BŪTINA

2021 – 04 – 21

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) valdyba, atstovaudama visoms šalies savivaldybėms, vienbalsiai pritarė būtinybei Lietuvos rinkimų sistemoje išlaikyti tiesioginius merų rinkimus ir dabartinį mero kaip renkamo politiko statusą.

Tokį sprendimą LSA valdyba priėmė antradienį, balandžio 20 dieną, reaguodama į Konstitucinio teismo sprendimą, kuriame sakoma, kad nuo 2015 metų Lietuvoje vykstantys tiesioginiai merų rinkimai prieštarauja šalies Konstitucijai.

Trečias iš kairės Elektrėnų savivaldybės meras 

„Įvertinę, kad piliečių pasitikėjimas vietos valdžia auga, o už teisę tiesiogiai rinkti merus pasisako dauguma šalies gyventojų, esame įsitikinę, jog dabartinė rinkimų sistema pasiteisino. Ji užtikrina savivaldybių veiklos tęstinumą, politinį stabilumą ir mero kaip vietos lyderio, atstovaujančio konkrečios teritorijos gyventojų interesams, vaidmenį,“ – teigia LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

LSA valdybos nariai akcentavo ir tai, kad ankstesnė sistema, kai merą rinkdavo savivaldybės tarybos nariai, buvo ypač pažeidžiama dėl nuolatinio politikavimo bei partinių manipuliacijų.

Balandžio 30 dieną susirinksianti LSA taryba ketina priimti sprendimą kreiptis į Seimą ragindama inicijuoti tiesioginius merų rinkimus įteisinančias Konstitucijos pataisas. Taip pat ketinama inicijuoti LSA susitikimus su Seimo frakcijų atstovais. 

Related posts