BŪTIS: SVEIKATA # ANDRIAUS ŠIMKAUS P.<70/126> DIRST: APIE PGR TYRIMUS # 2021 – 05 – 24

BŪTIS: SVEIKATA

ANDRIAUS ŠIMKAUS

70/126

DIRST: APIE PGR TYRIMUS

ANDRIUS ŠIMKUS, www.dirst.lt 

2021 – 05 – 24

Švedija nebenaudoja PGR tyrimų – virusų RNR galima aptikti praėjus keliems mėnesiams po užsikrėtimo

(Išversta: Švedijos visuomenės sveikatos agentūra)

Sveiki.

Štai verimas:

,,Gairės laisvės nuo infekcijos vertinimo kriterijų covid-19 klausimu

Švedijos visuomenės sveikatos agentūra parengė nacionalinius laisvumo nuo covid-19 infekcijos vertinimo kriterijus.

Virusams nustatyti naudojama PGR technologija negali atskirti virusų, galinčių užkrėsti ląsteles, nuo tų patogenų, kuriuos neutralizavo imuninė sistema, todėl šiais tyrimais negalima išsiaiškinti, ar asmuo užkrečiamas, ar ne. Virusų RNR dažnai galima aptikti praėjus kelioms savaitėms (kartais mėnesiams) po ligos, tačiau tai nereiškia, kad vis dar esate užkrečiamas. Taip pat yra keletas mokslinių tyrimų, rodančių, kad covid-19 užkrečiamumas yra didžiausias ligos laikotarpio pradžioje.

Todėl rekomenduojami kriterijai, kuriais remiantis vertinamas neužsikrėtimas, yra stabilus klinikinis pagerėjimas, kai bent dvi dienas nėra karščiavimo ir nuo simptomų pradžios praėjo bent septynios dienos. Asmenims, kuriems simptomai buvo ryškesni, – praėjus ne mažiau kaip 14 dienų po ligos, o labai sergantiems – individualus gydančio gydytojo įvertinimas.

Kriterijai parengti bendradarbiaujant su infekcinių ligų medicinos, klinikinės mikrobiologijos, higienos ir infekcijų kontrolės specialybių asociacijų atstovais. Paskutinį kartą dėl naujų viruso variantų jie aptarti grupės posėdyje 2021 m. balandžio 19 d. Tuomet įvertinta, jog atnaujinimo nereikia. Rekomendacijos bus atnaujinamos gavus naujų žinių apie covid-19 užkrečiamumą.“

ŠALTINIS

www.DeepL.com/Translator

Apie Nurnberg 2 procesą

Geros visiems sveikatos,

Andrius 

Related posts