ŠALIES/VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS – KELIAI, ORO PROGNOZĖ # WWW.DIRST.LT P.<852/1003> APIE EISMO SĄLYGAS, ORUS LIETUVOJE, VILNIAUS KRAŠTE # 2021-12-05

ŠALIES/VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS

852/1003

Informacijos šaltinis: eismoinfo.lt

Portale paskelbta: 2021 – 12 – 05

APIE EISMO SĄLYGAS, ORUS

LIETUVOJE, VILNIAUS KRAŠTE

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

      Kelių būklė ir eismo sąlygos

2021-12-05  06:00

Keliuose yra slidžių ruožų! Būkite budrūs!

Dėl naktį buvusio ar besitęsiančio snygio, vietomis pereinančio į šlapdribą, sudėtingiausios eismo sąlygos šį rytą yra vakarų Lietuvoje, ypač Klaipėdos ir Kelmės rajonuose. Čia valstybinės reikšmės kelių dangos slidžios, padengtos šlapio ar puraus sniego sluoksniu, vietomis provėžotos, sniego sluoksnis Klaipėdos rajone siekia iki 15 cm. Šiaurės, šiaurės rytų, vidurio ir pietvakarių Lietuvoje eismo sąlygas sunkina plikledis. Likusioje šalies dalyje magistraliniai keliai šlapi, krašto ir rajoniniai keliai provėžoti, vietomis padengti plonu pažliugusio ar prispausto sniego sluoksniu. AB „Kelių priežiūra“ apsnigtus ir slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Vakarų ir šiaurės vakarų Lietuvoje šlapdriba, vietomis pereinanti į silpną snygį, kitur kritulių nėra. Oro temperatūra nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio.

 ##

Dieną eismo sąlygas sunkins snygis ir plikledis. Būkite atidūs!

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną šiaurinėje šalies pusėje daug kur pasnigs, vyraus nedidelis sniegas. Plikledis. Vėjas rytų, šiaurės rytų, 6–11 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos. 

Related posts