ŠALIES/VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS – KELIAI, ORO PROGNOZĖ # APIE EISMO SĄLYGAS, ORUS LIETUVOJE, VILNIAUS KRAŠTE # 2021-12-15

ŠALIES/VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS

892/1043

Informacijos šaltinis: eismoinfo.lt

Portale paskelbta: 2021 – 12 – 15

APIE EISMO SĄLYGAS, ORUS

LIETUVOJE, VILNIAUS KRAŠTE

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

      Kelių būklė ir eismo sąlygos

2021-12-15  06:00 

Keliuose yra slidžių ruožų! Būkite budrūs!

Sudėtingesnės eismo sąlygos šį rytą dėl plikledžio šalies rytuose ir pietuose bei Kupiškio, Šakių, Kauno rajonuose. Čia magistraliniai keliai daugiausia šlapi arba drėgni, Trakų rajone vietomis padengti plikledžiu. Krašto ir rajoniniai keliai daug kur slidūs dėl plikledžio, vietomis provėžoti ir padengti prispausto sniego sluoksniu.

Raseinių, Kauno, Ukmergės ir Vilniaus rajonuose eismo sąlygas sunkina rūkas, matomumas sumažėjęs ir vietomis siekia 200 m.

Likusioje šalies dalyje magistralinių kelių dangos daugiausia sausos arba drėgnos, tik rajoniniai keliai vietomis išlieka provėžoti, kai kur padengti prispausto sniego sluoksniu, slidūs. Geresnės eismo sąlygos vakarinėje šalies dalyje.  AB „Kelių priežiūra“ slidžius ir provežuotus kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Varėnos ir Utenos rajonuose silpnai lyja, kitur šalyje be kritulių. Oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur truputį palis. Vietomis rūkas. Vėjas pietvakarių, vakarų, 8–13 m/s, pajūryje gūsiai 15 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 iki 5 laipsnių šilumos, pajūryje – iki 7 laipsnių šilumos. 

Related posts