I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <12> „STRĖLĖ“ FANTASTINIS ROMANAS „APSIVALYMAS“ 5 DALIS # 2022 – 01 – 11

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

12

FANTASTINIS ROMANAS

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022 – 01 – 11

 „APSIVALYMAS“ 5 DALIS

LARIADA IR AMAZA

Lariados žvilgsnį patraukė vienas iš besileidusių aparatų, ypatingu tuo, kad buvo žymiai mažesnis už kitus. Mergaitės akyse jis atsiskyrė nuo didžiulio, virš planetos pakibusio aparato, ir ėmė leistis greičiau už kitus.

Netrukus tas mažas skraidantis aparatas nutūpė vos per kelis metrus nuo Laros.

Bet čia nugriaudėjo sprogimas, ir galinga banga parbloškė penkiolikmetę mergaitę. Lara neteko sąmonės. Ji jau nebegalėjo matyti, kaip iš ką tik nusileidusio aparato išbėgo kelios merginos, nuolat šaudžiusios į orą žaibais…

Lara atgavo sąmonę.

„Kur aš esu?“ – pratarė mergaitė, išvydusi palinkusią virš jos merginą su rūsčiu, tačiau nuostabiai gražiu veidu.

Lara apsidairė. Ji buvo uždaroje, bet erdvioje patalpoje.

„Tai kur aš?“ – pakartotinai paklausė mergaitė.

„Tu mūsų hiper-erdvėlaivyje“ – pagaliau atsakė paslaptingoji mergina. Ir paaiškino – „Tave parbloškė sprogimas, mes tave paėmėme į mūsų erdvėlaivį, čia tu saugi“.

„O kas tu?“ – nenurimo Lara.

„Aš – Amaza“ – atsakė paslaptingoji nepažįstamoji. Ir pratęsė: „Aš vadovauju vienam Desanto į jūsų planetą atvykusiam padaliniui. Mes iš Andromedos galaktikos, vaduojame jus iš ragatų priespaudos“

„Koks desantas?“ – vis klausinėjo Lara.

„Mes iš Andromedos, vaduojame jus iš ragatų. Ragatai sumanė priešintis mums, ir mes buvome priversti atidengti ugnį. Be to, šioje planetoje nėra tinkamų vietų erdvėlaiviams nutūpti, todėl mūsų desantas buvo priverstas išdeginti nemažai laisvų plotų, kad erdvėlaiviams būtų kur nutūpti“ – aiškino mergaitei Amaza.

(B.d.)

Related posts