I. PRAKTINĖS ŽINIOS # JONO PAULAUSKO P. <122 / 156> DIRST: PRAVARTU! (TĘSINYS XVII) # 2022 – 01 – 12

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

JONO  PAULAUSKO

122 / 156

DIRST: PRAVARTU!

(TĘSINYS XVII)

 

Atsiuntė JONAS PAULAUSKAS

 2022 – 01 – 12

VIRTUVĖS PATARIMAI

##

Kad žirneliai išliktų šviesiai žali

Žirneliai išliks gražios šviesiai žalios spalvos, jei ant verdančių žirnelių užbarstysite žiupsnelį cukraus. Be to, pagerės ir jų skonis.

##

Kaip išlaikyti braškes

Braškes išlaikysite kelias dienas šaldytuve, jei sudėsite į sietą, taip jos gaus pakankamai oro.

##

Kaip nuvalyti ištiškusius riebalus

Ištiškusius riebalus nuvalysite lengviau, jei tas vietas tuoj pat pabarstysite druska, nes druska sugers riebalus.

##

Kaip išvengti tyškančių riebalų

Kepant riebalai netykš, jei keptuvę prieš tai ištrinsite druska.

Arba:

Net ir specialus sietas nevisiškai apsaugo viryklę nuo tyškančių riebalų. Apdenkite ją popierinio rankšluosčio gabalėliu, jis sugers tyškančius riebalus.

##

Kaip pjaustyti mėsą

Labai lengvai supjaustysite mėsą mažais ir lygiais gabaliukais, jei prieš tai ją kuriam laikui įdėsite į šaldymo kamerą.

##

Kad vaisiai nepajuoduotų

Nuluptus obuolius ir kriaušes įdėkite į actu parūgštintą vandenį arba apšlakstykite citrinos sultimis. Tuomet jie neparuduos, išliks balti ir gražūs.

##

Gėrimai skardinėse nepradės putoti

Sukratytas limonadas skardinėse paprastai putoja ir bėga lauk. To išvengsite, jei prieš atidarant kelis kartus nagu padaužysite į dangtelį.

##

Kad griliu kepamas maistas skaniai kvepėtų

Jei į liepsną įbersite saują džiovintų žolelių, kepamas maistas įgaus labai malonų prieskonį.

##

##

Kad medus nutekėtų nuo šaukšto

Kulinariniuose receptuose medaus ar sirupo kiekis dažnai nurodomas šaukštais. Matuoti bus paprasčiau, jei prieš tai šaukštą panardinsite į aliejų arba tik patepsite aliejumi. Tuomet medus ar sirupas lengvai nutekės nuo šaukšto.

##

Kaip išvirti kakavą be gumulų

Jei ant kakavos miltelių užpilsite karšto pieno, jie lengvai sušoks į gumulus. Šito išvengsite, prieš tai sumaišę kakavą su cukrumi ir valgomuoju šaukštu šalto pieno.

 ##

Related posts