I. PRAKTINĖS ŽINIOS
JONO PAULAUSKO
122 / 156
DIRST: PRAVARTU!
(TĘSINYS XVII)
Atsiuntė JONAS PAULAUSKAS
2022 – 01 – 12
VIRTUVĖS PATARIMAI
##
Kad žirneliai išliktų šviesiai žali
Žirneliai išliks gražios šviesiai žalios spalvos, jei ant verdančių žirnelių užbarstysite žiupsnelį cukraus. Be to, pagerės ir jų skonis.
##
Kaip išlaikyti braškes
Braškes išlaikysite kelias dienas šaldytuve, jei sudėsite į sietą, taip jos gaus pakankamai oro.
##
Kaip nuvalyti ištiškusius riebalus
Ištiškusius riebalus nuvalysite lengviau, jei tas vietas tuoj pat pabarstysite druska, nes druska sugers riebalus.
##
Kaip išvengti tyškančių riebalų
Kepant riebalai netykš, jei keptuvę prieš tai ištrinsite druska.
Arba:
Net ir specialus sietas nevisiškai apsaugo viryklę nuo tyškančių riebalų. Apdenkite ją popierinio rankšluosčio gabalėliu, jis sugers tyškančius riebalus.
##
Kaip pjaustyti mėsą
Labai lengvai supjaustysite mėsą mažais ir lygiais gabaliukais, jei prieš tai ją kuriam laikui įdėsite į šaldymo kamerą.
##
Kad vaisiai nepajuoduotų
Nuluptus obuolius ir kriaušes įdėkite į actu parūgštintą vandenį arba apšlakstykite citrinos sultimis. Tuomet jie neparuduos, išliks balti ir gražūs.
##
Gėrimai skardinėse nepradės putoti
Sukratytas limonadas skardinėse paprastai putoja ir bėga lauk. To išvengsite, jei prieš atidarant kelis kartus nagu padaužysite į dangtelį.
##
Kad griliu kepamas maistas skaniai kvepėtų
Jei į liepsną įbersite saują džiovintų žolelių, kepamas maistas įgaus labai malonų prieskonį.
##
##
Kad medus nutekėtų nuo šaukšto
Kulinariniuose receptuose medaus ar sirupo kiekis dažnai nurodomas šaukštais. Matuoti bus paprasčiau, jei prieš tai šaukštą panardinsite į aliejų arba tik patepsite aliejumi. Tuomet medus ar sirupas lengvai nutekės nuo šaukšto.
##
Kaip išvirti kakavą be gumulų
Jei ant kakavos miltelių užpilsite karšto pieno, jie lengvai sušoks į gumulus. Šito išvengsite, prieš tai sumaišę kakavą su cukrumi ir valgomuoju šaukštu šalto pieno.
##