I. PRAKTINĖS ŽINIOS
JONO PAULAUSKO
131 / 165
DIRST: PRAVARTU!
(TĘSINYS XVIII)
Atsiuntė JONAS PAULAUSKAS
2022 – 01 – 19
VIRTUVĖS PATARIMAI
##
Kaip perpilti kakavą į kitą indą, kad nesusidarytų plėvelė
Jei norite, kad perpilant kakavą į puodelius nesusidarytų plėvelė, įmeskite nedidelį ledo gabaliuką.
##
Kaip skusti morkas
Kad lengviau būtų skusti morkas, išvirkite jas neskustas ir perpilkite lediniu vandeniu. Tuomet oda atšoks pati.
##
Kaip atšviežinti bulves
Nereikia išmesti bulvių; jei jas trumpam pamerksite į ledinį vandenį, jos vėl bus kaip šviežios ir kietos.
##
Kaip išlaikyti nuskustas bulves
Jei perdaug nuskutote bulvių, 3 – 4 dienas jas nesunkiai išlaikysite šaldytuve uždengtame dubenėlyje su šaltu vandeniu, parūgštintu keliais acto lašais.
##
Kaip tarkuoti sūrį
Minkštą sūrį sunku tarkuoti. Todėl prieš tarkuodami, sūrį trumpam įdėkite Į šaldiklį, tuomet bus daug lengviau.
##
##
Kaip pjaustyti sūrį
Buku peiliu pjaustyti sūrį kur kas lengviau. Jei peilis dar ir pašildytas, jis pjaus sūrį kaip sviestą!
##
Kaip išimti vyšnių kauliukus
Prieš tvarkydami vyšnias, įdėkite jas valandai į šaldiklį. Tuomet lengviau išimsite kauliukus, o sultys neištekės.
##
Kad česnako skiltelės nesudžiūtų
Česnakas išliks šviežias, jei nuluptas skilteles laikysite puodelyje aliejaus. Suvalgę česnaką, aromatingą aliejų puikiausiai suvartosite marinatams.
##
Kaip nuskaidrinti kaulų sultinį
Sultinys taps skaidresnis jame 10 min. pavirinus 2 -3 kiaušinių lukštus.
##
Kaip išlaikyti pyragą
Mieliniai pyragai išliks sultingi, jei juos laikysite porceliano ar fajanso inde!
Ir:
Trupinių pyragas ilgiau išliks šviežias, jei ant ką tik iškepusio iškart užlašinsite truputį verdančio pieno.
##