I. PRAKTINĖS ŽINIOS # JONO PAULAUSKO P. <131 / 165> DIRST: PRAVARTU! (TĘSINYS XVIII) # 2022 – 01 – 19

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

JONO  PAULAUSKO

131 / 165

DIRST: PRAVARTU!

(TĘSINYS XVIII)

 

Atsiuntė JONAS PAULAUSKAS

 2022 – 01 – 19

VIRTUVĖS PATARIMAI

##

Kaip perpilti kakavą į kitą indą, kad nesusidarytų plėvelė

Jei norite, kad perpilant kakavą į puodelius nesusidarytų plėvelė, įmeskite nedidelį ledo gabaliuką.

##

Kaip skusti morkas

Kad lengviau būtų skusti morkas, išvirkite jas neskustas ir perpilkite lediniu vandeniu. Tuomet oda atšoks pati.

##

Kaip atšviežinti bulves

Nereikia išmesti bulvių; jei jas trumpam pamerksite į ledinį vandenį, jos vėl bus kaip šviežios ir kietos.

##

Kaip išlaikyti nuskustas bulves

Jei perdaug nuskutote bulvių, 3 – 4 dienas jas nesunkiai išlaikysite šaldytuve uždengtame dubenėlyje su šaltu vandeniu, parūgštintu keliais acto lašais.

##

Kaip tarkuoti sūrį

Minkštą sūrį sunku tarkuoti. Todėl prieš tarkuodami, sūrį trumpam įdėkite Į šaldiklį, tuomet bus daug lengviau.

##

##

Kaip pjaustyti sūrį

Buku peiliu pjaustyti sūrį kur kas lengviau. Jei peilis dar ir pašildytas, jis pjaus sūrį kaip sviestą!

##

Kaip išimti vyšnių kauliukus

Prieš tvarkydami vyšnias, įdėkite jas valandai į šaldiklį. Tuomet lengviau išimsite kauliukus, o sultys neištekės.

##

Kad česnako skiltelės nesudžiūtų

Česnakas išliks šviežias, jei nuluptas skilteles laikysite puodelyje aliejaus. Suvalgę česnaką, aromatingą aliejų puikiausiai suvartosite marinatams.

##

Kaip nuskaidrinti kaulų sultinį

Sultinys taps skaidresnis jame 10 min. pavirinus 2 -3 kiaušinių lukštus.

##

Kaip išlaikyti pyragą

Mieliniai pyragai išliks sultingi, jei juos laikysite porceliano ar fajanso inde!

Ir:

Trupinių pyragas ilgiau išliks šviežias, jei ant ką tik iškepusio iškart užlašinsite truputį verdančio pieno.

 ##

Related posts