I. PRAKTINĖS ŽINIOS
JONO PAULAUSKO
143 / 177
DIRST: PRAVARTU!
(TĘSINYS XIX)
Atsiuntė JONAS PAULAUSKAS
2022 – 01 – 29
VIRTUVĖS PATARIMAI
##
Kad pyragas nesukristų
Iškepusį varškės pyragą palikite praviroje išjungtoje orkaitėje, kol jis atvės iki kambario temperatūros. Tuomet nesukris švelni varškės masė.
Arba:
Jei prieš 10 min. baigiantį kepti kelis kartus pabadysite šakute nedideliais danteliais, iškepęs pyragas nebesukris.
Ir:
Boba kuo puikiausiai išsipūs, jei prieš kepdamos į tešlą įdėsite gabaliuką tuščiavidurio makarono, kuris atliks „kamino“ funkciją: ištrūks garai, aušdamas pyragas nesukris.
##
Kaip tinkamai paruošti kepenėles
Prieš kepant kepenėlių jokiu būdu nesūdykite, kitaip jos bus kietos. Todėl visus prieskonius berkite tik jas iškepusios.
Ir:
Kepenėlės bus ypač švelnios, jeigu prieš kepdamos jas pusvalandžiui pamerksite į pieną, po to gerai išdžiovinsite, pavoliosite miltuose ir iškepsite.
##
Kaip sutirštinti majonezą
Perdaug suskystėjusį majonezą gerai sutirštins sumaigyta virta bulvė. Taip išengsite ir nemalonaus prieskonio.
##
Kaip suskystinti majonezą
Jei majonezas sutiršėjo, lėtai lašinkite į jį karštą vandenį ir maišykite.
##
##
Kaip išvengti miltų gumulų
Kad nesusidarytų gumulai, išmaišykite miltus šaltame vandenyje, įbėrę žiupsnelį druskos.
##
Kad pienas neprisviltų
Jei prieš pildami pieną puodą išskalausitešaltu vandeniu, pienas neprisvils kadangi nesukrešės albuminai.
##
Jei pienas prisvilo
Jei jau pienas prisvilo dar yra būdas išsigelbėti: tuoj pat perpilkite jį į šaltą puodą, išmaišykite, įbėrę žiupsnelį vanilinio curaus, ir trumpai pervirinkite.
##
Kad pienas neišbėgtų
Jei ant puodo uždėsite sidabrinį šaukštą arba puodo kraštą iš vidaus patepsite sviestu, pienas tikrai neišbėgs.
##
Kaip pagardinti gatavus patiekalus
Gatavą patiekalą sūdykite ne barstydami druską, o ištirpinkite druską truputyje vandens ir įmaišykite į patiekalą. Taip druska pasiskirstys greičiau ir tolygiau.
##
Kaip gliaudyti riešutus
Jei nenorite, kad riešutus gliaudant būtų sutraiškytas branduolys, maždaug pusvalandžiui riešutus pamerkite į virimo temperatūros vandenį.
##