I. PRAKTINĖS ŽINIOS # JONO PAULAUSKO P. <143 / 177> DIRST: PRAVARTU! (TĘSINYS XIX) # 2022 – 01 – 29

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

JONO  PAULAUSKO

143 / 177

DIRST: PRAVARTU!

(TĘSINYS XIX)

 

Atsiuntė JONAS PAULAUSKAS

 2022 – 01 – 29

VIRTUVĖS PATARIMAI

##

Kad pyragas nesukristų

Iškepusį varškės pyragą palikite praviroje išjungtoje orkaitėje, kol jis atvės iki kambario temperatūros. Tuomet nesukris švelni varškės masė.

Arba:

Jei prieš 10 min. baigiantį kepti kelis kartus pabadysite šakute nedideliais danteliais, iškepęs pyragas nebesukris.

Ir:

Boba kuo puikiausiai išsipūs, jei prieš kepdamos į tešlą įdėsite gabaliuką tuščiavidurio makarono, kuris atliks „kamino“ funkciją: ištrūks garai, aušdamas pyragas nesukris.

##

Kaip tinkamai paruošti kepenėles

Prieš kepant kepenėlių jokiu būdu nesūdykite, kitaip jos bus kietos. Todėl visus prieskonius berkite tik jas iškepusios.

Ir:

Kepenėlės bus ypač švelnios, jeigu prieš kepdamos jas pusvalandžiui pamerksite į pieną, po to gerai išdžiovinsite, pavoliosite miltuose ir iškepsite.

##

Kaip sutirštinti majonezą

Perdaug suskystėjusį majonezą gerai sutirštins sumaigyta virta bulvė. Taip išengsite ir nemalonaus prieskonio.

##

Kaip suskystinti majonezą

Jei majonezas sutiršėjo, lėtai lašinkite į jį karštą vandenį ir maišykite.

##

##

Kaip išvengti miltų gumulų

Kad nesusidarytų gumulai, išmaišykite miltus šaltame vandenyje, įbėrę žiupsnelį druskos.

##

Kad pienas neprisviltų

Jei prieš pildami pieną puodą išskalausitešaltu vandeniu, pienas neprisvils kadangi nesukrešės albuminai.

##

Jei pienas prisvilo

Jei jau pienas prisvilo dar yra būdas išsigelbėti: tuoj pat perpilkite jį į šaltą puodą, išmaišykite, įbėrę žiupsnelį vanilinio curaus, ir trumpai pervirinkite.

##

Kad pienas neišbėgtų

Jei ant puodo uždėsite sidabrinį šaukštą arba puodo kraštą iš vidaus patepsite sviestu, pienas tikrai neišbėgs.

##

Kaip pagardinti gatavus patiekalus

Gatavą patiekalą sūdykite ne barstydami druską, o ištirpinkite druską truputyje vandens ir įmaišykite į patiekalą. Taip druska pasiskirstys greičiau ir tolygiau.

##

Kaip gliaudyti riešutus

Jei nenorite, kad riešutus gliaudant būtų sutraiškytas branduolys, maždaug pusvalandžiui riešutus pamerkite į virimo temperatūros vandenį. 

 ##

Related posts