I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <36> „STRĖLĖ“ FANTASTINIS ROMANAS :APSIVALYMAS“ 28 DALIS # 2022 – 02 – 09

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

36

FANTASTINIS ROMANAS

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022 – 02 – 09

 „APSIVALYMAS“ 28 DALIS

AMŽINYBEI ARTĖJANT

Ką daro artėjant Amžinybei? Ieško gyvybės!

Lariados hipererdvėlaivis jau metus klaidžiojo paslaptingoje Andromedos galaktikoje, iš kurios Lariadai jau nebuvo lemta grįžti.

Andromedoje milijardai žvaigždžių bei planetų.

Vienoje iš šios galaktikos planetų tikrai yra civilizacija. Juk iš šios planetos išvyko (taipogi be galimybės grįžti atgal) andromediečių Desantas, išvadavęs Hurgają, vėliau tapusią Pirmtakų Planeta, iš ragatų priespaudos.

Amaza jai pasakodavo apie savo planetą. Ir vis kartodavo, jog jiems taip ir nepavyko aptikti jokios civilizuotos planetos jų galaktikoje.

Lariada vis aiškiau suvokdavo tai, ką lig šiol mėgindavo išstumti iš savo sąmonės – ji yra ties Amžinybės riba!

Ir štai ji nukreipia savo hipererdvėlaivį įvairių krypčių vektoriais.

Yra prietaisų, galinčių fiksuoti gyvybę, jei ji yra per milijardą kilometrų. Tai yra niekingai menkas atstumas.

Prietaisai nieko nefiksuoja.

Lariada gan greitai patyrė, jog šioje galaktikoje yra itin gausu kometų, meteoritų, kitokių mažųjų dangaus kūnų. Ir vos tik hipererdvėlaivis pereidavo į dreifavimo režimą, tad žymiai padidėdavo susidūrimo su tokiais dangaus kūnais tikimybė.

Dažnai nutikdavo taip, kad didžiulės kometos praskriedavo vos per tūkstantį kilometrų nuo erdvėlaivio. Tas net vibruodavo…

Lariada buvo priversta dažniau aktyvuoti teleportacijos šuolius, tik taip ji galėjo bent kažkiek pamiegoti ir pailsėti. Nes teleportacijos šuolio metu erdvėlaivio susidūrimas su jokiais dangaus kūnais yra neįmanomas.

Taip Lariada ir klaidžiojo Andromedos galaktikoje „nuo krašto iki krašto“. Prietaisai nefiksavo gyvybės planetinėse sistemose, pro kurias judėdavo hipererdvėlaivis.

„Andromedos praraja…Čia ištakos mūsų…Čia mano artėjanti Amžinybė…“

(B.d.)

Related posts