I. PRAKTINĖS ŽINIOS
JONO PAULAUSKO
204 / 238
DIRST: PRAVARTU!
(TĘSINYS XXIII)
Atsiuntė JONAS PAULAUSKAS
2022 – 03 – 07
VIRTUVĖS PATARIMAI
##
Kad pomidorai prinoktų
Žali pomidorai greitai prinoks, jei suvyniosite juos į drėgną skepetą ir susuksite į popierių.
##
Kad pomidorų pasta nepelytų
Pradėta pomidorų pasta nepelys, jei ant likusio kiekio užbarstysite šiek tiek druskos arba užlašinsite kelis lašiukus aliejaus.
##
Kad pomidorų riekutės išlaikytų formą
Pomidorų riekutės geriau laikysis, jei pomidorą pjausite įstrižai vaiskočio.
##
Kad prapjauta dešra išsilaikytų šviežia
Prapjauta mėsa arba dešra ilgiau išliks šviežia, jei pjovimo paviršių patepsite aliejumi.
##
Kad dešrelės nesusproginėtų
Verdamos dešrelės taip greitai nesutrūkinės, jei jas įdėsite į šaltą vandenį, į kurį įpylėte šlakelį pieno.
Arba:
Kad šildomos dešrelės nesusproginėtų, nuimkite puodą nuo ugnies, sudėkite dešreles, uždenkite dangtį ir palikite maždaug 5 min. puode.
##
Kad citrinos nesudžiūtų
Kad perpjauta citrina nesudžiūtų, ją padėkite atpjauta puse žemyn į cukraus pribarstytą puodelį.
##
##
Kad citrinos sultys varvėtų lašiukais
Kartais tereikia tik kelių citrinos sulčių lašiukų, todėl nesinori pjauti visos citrinos. Padarykite citrinoje nedidelę skylutę. Tuomet galėsite išspausti lašiukus.
##
Kaip iš citrinos išspausti daugiau sulčių
Iš citrinos išspausite daugiau sulčių, jei prieš tai ją įmesite į karštą vandenį arba lengvai spausdami stalu paritinėsite pirmyn ir atgal.
##
Kaip išlaikyti prapjautus svogūnus
Prapjautus svogūnus galite pasilaikyti kitam kartui, jei pjovimo vietą patepsite sviestu, o svogūno gabaliukus laikysite šaldytuve aliuminio folijoje. Taip jie kelias dienas išliks švieži.
##
Kad svogūnai nepradėtų dygti
Svogūnų dygimo išvengsite, jei į pintinę įdėsite sudžiūvusių bandelių arba sudžiūvusios duonos riekutę.
##