I. PRAKTINĖS ŽINIOS # JONO PAULAUSKO P. <204 / 238> DIRST: PRAVARTU! (TĘSINYS XXIII) # 2022 – 03 – 07

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

JONO  PAULAUSKO

204 / 238

DIRST: PRAVARTU!

(TĘSINYS XXIII)

 

Atsiuntė JONAS PAULAUSKAS

 2022 – 03 – 07

VIRTUVĖS PATARIMAI

##

Kad pomidorai prinoktų

Žali pomidorai greitai prinoks, jei suvyniosite juos į drėgną skepetą ir susuksite į popierių.

##

Kad pomidorų pasta nepelytų

Pradėta pomidorų pasta nepelys, jei ant likusio kiekio užbarstysite šiek tiek druskos arba užlašinsite kelis lašiukus aliejaus.

##

Kad pomidorų riekutės išlaikytų formą

Pomidorų riekutės geriau laikysis, jei pomidorą pjausite įstrižai vaiskočio.

##

Kad prapjauta dešra išsilaikytų šviežia

Prapjauta mėsa arba dešra ilgiau išliks šviežia, jei pjovimo paviršių patepsite aliejumi.

##

Kad dešrelės nesusproginėtų

Verdamos dešrelės taip greitai nesutrūkinės, jei jas įdėsite į šaltą vandenį, į kurį įpylėte šlakelį pieno.

Arba:

Kad šildomos dešrelės nesusproginėtų, nuimkite puodą nuo ugnies, sudėkite dešreles, uždenkite dangtį ir palikite maždaug 5 min. puode.

##

Kad citrinos nesudžiūtų

Kad perpjauta citrina nesudžiūtų, ją padėkite atpjauta puse žemyn į cukraus pribarstytą puodelį.

##

##

Kad citrinos sultys varvėtų lašiukais

Kartais tereikia tik kelių citrinos sulčių lašiukų, todėl nesinori pjauti visos citrinos. Padarykite citrinoje nedidelę skylutę. Tuomet galėsite išspausti lašiukus.

##

Kaip iš citrinos išspausti daugiau sulčių

Iš citrinos išspausite daugiau sulčių, jei prieš tai ją įmesite į karštą vandenį arba lengvai spausdami stalu paritinėsite pirmyn ir atgal.

##

Kaip išlaikyti prapjautus svogūnus

Prapjautus svogūnus galite pasilaikyti kitam kartui, jei pjovimo vietą patepsite sviestu, o svogūno gabaliukus laikysite šaldytuve aliuminio folijoje. Taip jie kelias dienas išliks švieži.

##

Kad svogūnai nepradėtų dygti

Svogūnų dygimo išvengsite, jei į pintinę įdėsite sudžiūvusių bandelių arba sudžiūvusios duonos riekutę.

 ##

Related posts