I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <63> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „GNIUŽDYMAS“ VIII DALIS KAS DABAR BUS? # 2022-04-20

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

63

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-04-20

 GNIUŽDYMAS VIII DALIS

 KAS DABAR BUS?

Buvo dar du teleportaciniai šuoliai. Per kiekvieną jų Ala regėjo tokius pat ryškius sapnus. Seniai palikę šį pasaulį jos tėvelis ir mamytė vis išsakydavo nuogąstavimus dėl rizikingo, kaip jiems atrodė, dukros poelgio.

Pro iliuminatorių matėsi Saulė. Ji jau atrodė kaip mažytė geltonoji žvaigždutė. Ala ir neatskirtų jos nuo kitų žvaigždžių, tačiau Erlada ją parodė.

O Sirijus, – dviguba žvaigždė, – vis artėjo. Vis aiškiau matėsi „dvi saulutės“.

„Mūsų planeta aštuoniuke juda aplink dvi žvaigždes“, – paaiškino merginai Amazonė Erlada. Erdvėlaivis dabar yra dreifo režime – jis juda maždaug tūkstančio kilometrų per sekundę greičiu. Maždaug po paros erdvėlaivis nusileis į Pirmtakų Planetą.

Ala kalbėjosi su Erlada apie daugelį dalykų.

Ar Pirmtakai svetingi? Juk, kaip ten bebūtų, į kitą planetą atvykusi Ala bus nekviestas svečias. Ji ir pati suprato, kad pasielgė lengvabūdiškai. Juk nepasitarusi su Erlada, įšoko į erdvėlaivio kapsulę prieš pat užsitrenkiant liukui. Iš smalsumo. Na, ir norėdama bent kiek sušildyti sušalusias kojas.

Matėsi, kad ir Erlada jautė šiokią tokią įtampą. Juk ji sugrįš į savo planetą, kaip sakoma, „su kraičiu“. Tuo tarpu žemiečius pakviečia į Pirmtakų Planetą tik išimtiniais atvejais, kai būna priimtas atitinkamas nutarimas.

O čia, – še tau! „Iš Žemės nukrito“.

Erlada liepė Alai, jeigu kas, sakyti, jog ji ligoninėje išgelbėjo Erladai gyvybę. Po to, kol ji laukė evakuacijos, Ala ją slėpė savo bute, be to, kai jos ėjo mišku link sutartosios vietos, pastebėjo, jog yra sekamos. Ir Erlada neturėjo kitos išeities, kaip pasiimti Alą su savimi, taip išgelbėdama ją nuo persekiotojų. Aišku, iš tikrųjų jokio persekiojimo tada nebuvo.

Tai legenda, kurią sukomponavo operatyvioji Amazonė Erlada, kad tokiu būdu pateisintų Alos atvykimą su ja kartu į Pirmtakų Planetą.

Erlada daug ką papasakojo apie save.

Būdama 14 metų, ji tapo Amazone. Kai sulaukė 19 metų, baigė Operatyvinių Misijų Mokyklą (OMM). Išmoko tris Žemės kalbas – anglų, japonų, ir rusų, o išsiųsta į Žemę buvo įfiltruota į vieną Japonijos slaptąją tarnybą.

(B.d.)

 

Related posts