I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <69> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „GNIUŽDYMAS“ XIV DALIS IR PAŽINSI TU ŠIĄ GALIĄ NEREGĖTĄJĄ… # 2022-04-29

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

69

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-04-29

 GNIUŽDYMAS XIV DALIS

IR PAŽINSI TU ŠIĄ GALIĄ NEREGĖTĄJĄ…

Ala buvo sužavėta. Kaip taikliai Amazonės mėto ietis! Niekada neprašaus!

Ypač didelį įspūdį Alai padarė tai, kaip kelios Amazonės vienu metu paleido tuos plieninius žaibus, kurie praskriejo virš Erlados ir Danalos galvų, ir akimirksniu sunaikino kruvinas šnypščiusias reptilijas.

Koks sutartinumas, koks taiklumas, koks veržlumas!

Tokios niekada nepasuks iš pasirinktojo kelio, tokios niekada nesudrebės, nesuabejos, neišduos.

Štai kur galia! Ir kaip ji reiškiasi štai tokiose kautynėse!

Dabar Ala suvokė, kodėl būtent Amazonės vadovauja Pirmtakų Planetai, ir kodėl joms vadovaujant Pirmtakų Civilizacija pasiekė tokią neregėtą pažangą. Amazonių geležinė valia, veržlumas, narsa – štai kur pamatas ir pagrindas to pasaulio, kuriame likimo bei savo lengvabūdiškumo valia atsidūrė Ala.

O taip, dabar jai bus apie ką papasakoti Žemėje…

Juk daugumoje Žemės šalių valdžia yra renkama kas ketverius-penkerius metus. Ir…bevaliai renka bevalius, silpnieji renka silpnuosius, savanaudžiai renka savanaudžius, aklieji rodo kelią akliesiems! O vėliau mėgaujasi tuo, kad tą valdžią keikia. Kas, na kas gali trukdyti pažangai daugiau negu tokia klampynė?

O štai čia viskas kitaip. Čia vadovauja narsios, veržliosios Amazonės, kurios niekada neprašaus, kurios visada pataikys į taikinį. Visomis prasmėmis, visose situacijose!

Erlada pasakojo Alai, kaip dar prieš 500 tūkstančių metų Amazonės, pirmosios Pirmtakų Princesės Lariados paragintos, įvykdė tikrąjį „štabų puolimą“. Spyriais, ietimis, ir lazpistais išmesdavo jos iš patogių kėdžių įvairaus plauko „išrinktuosius“ bei kitokius seilėtuosius bevalius, pačios užimdavo jų postus, ir jau greitai žmonės pajausdavo gerąsias permainas.

Taip Amazonės ir vadovauja Pirmtakų Planetai pusę milijono metų.

Praėjo daugiau kaip mėnuo.

Žemėje jau 2008-jų metų vasario pabaiga.

Alą vis labiau traukė namo, į Žemę. Juolab, kad ji troško apie viską papasakoti žemiečiams. Spaudoje, internete, per televiziją, – kaip pavyks.

Galiausiai buvo paskirta data, kuomet Ala turėjo išvykti iš Pirmtakų Planetos į Žemę.

(B.d.)

Related posts