I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1190> KAIP PRIŽIŪRĖTI KŪNO ODĄ I # 2022-05-07

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

1184

DIRST: KAIP PRIŽIŪRĖTI KŪNO ODĄ I

2022 – 05 – 07

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Vanduo atgaivina odą. Šiltas arba karštas vanduo ištirpdo ir nuvalo odos nešvarumus (riebalus, prakaitą, nusilupusias ląsteles ir dulkes). Šaltas vanduo tik grūdina odą, gerina kraujo apytaką ir žmogaus nuotaiką.

* Šalto ir drungno vandens procedūros turi būti trumpos, po jų reikia tuojau nusišluostyti, kiek galima energingiau pajudėti ir apsirengti.

* Jei oda sausa, į vonią patartina įpilti kvietinių, avižinių sėlenų, ramunių, čiobrelių, liepų žiedų nuoviro, krakmolo.

* Pušų spyglių nuoviro vonios ramina nervus, ypač tinka nuo niežėjimo.

* Įvairias gydomąsias, kosmetines vandens procedūras patartina daryti tik emaliuotoje vonioje, jokiu būdu ne plastikinėje ar cinkuotoje. Tinkamiausia vandens temperatūra yra 36-38 laipsniai. Vonios trukmė 5-20 minučių.

* Ant veido odos patartina dėti kompresus. Karštas kompresas išplečia odos kraujagysles ir poras, suminkština raginį sluoksnį, sušildo odą, sušvelnina ją, atpalaiduoja mimikos raumenis. Karštam kompresui imamas frotinis rankšluostis, sulankstomas išilgai į tris sluoksnius, sumirkomas karštame vandenyje ir nugręžtas uždedamas ant veido.

(B. d.)

Related posts