I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1275> DIRST: KAIP IŠMOKTI BENDRAUTI  III # 2022-05-20

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

1275

DIRST: KAIP IŠMOKTI BENDRAUTI  III

2022 – 05- 20

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Patarimai, kaip išmokti efektyviai bendrauti

Klausykitės. Dažnai žmonėms atrodo, kad bendravimas yra du kalbantys žmonės. Tačiau efektyviame bendravime už kalbėjimą svarbiau yra klausymas. Žmonės dažnai susitelkia į tai, ką jie turėtų ar norėtų pasakyti, tačiau norint, kad bendravimas būtų malonus ir naudingas abiem pusėms, ne mažiau svarbu yra klausyti pašnekovo. Klausantis parodoma pagarba pašnekovui.

Susitelkite. Tyrimas parodė, kad mes kalbame 120 – 150 žodžių per minutę tempu, o galvojame 600 -800 žodžių per minutę tempu. Tad mūsų mintys labai lengvai gali pertraukti ir išblaškyti klausymą. Tai reiškia, kad užuot atidžiai klausytumėte pašnekovo, labai lengvai galite pradėti galvoti, ką valgysite vakarienei, kuriuo maršrutu važiuosite ir pan. Svarbu, laiku pastebėti, kai tai nutinka, ir susitelkti į pokalbį.

Nekalbėkite, kai kalba pašnekovas. Pasitaiko situacijų, kad kalbant pašnekovui labai norite įsiterpti, jį papildyti, ar bijote, kad pamiršite, ką norite pasakyti, tad staiga imate kalbėti dar bekalbant pašnekovui. Tai demonstruoja didelę nepagarbą. Jei nesulaukę, kol pašnekovas baigs, imate kalbėti dar jam bekalbant, siunčiate žinutę, kad jums nesvarbu, ką pašnekovas nori pasakyti.

Related posts