I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1282> DIRST: KAIP IŠMOKTI BENDRAUTI  IV # 2022-05-21

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

1282

DIRST: KAIP IŠMOKTI BENDRAUTI  IV

2022 – 05- 21

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Nebaikite pašnekovo sakinių. Net jei ir galvojate, kad baigdami pašnekovo sakinius jam padedate, tyrimai rodo, kad taip elgdamiesi mažinate kito žmogaus drąsą ir norą kalbėti, nes vis perimate pokalbį į savo kontrolę.

Perfrazuokite. Jei norite parodyti, kad klausėtės pašnekovo ir tikrai jį supratote, jo minčių perfrazavimas yra vienas geriausių įrankių. Prieš patys ką nors atsakydami, tiesiog glaustai apibendrinkite pašnekovo išsakytą mintį.

Palaikykite akių kontaktą. Žiūrėdami pašnekovui į akis, parodote, kad jums įdomu tai, ką jis sako. Akių kontakto palaikymas taip pat padeda geriau susitelkti į bendravimą ir mažiau blaškytis.

Atkreipkite dėmesį į neverbalinę komunikaciją. Kalbėdami, norime to ar ne, dažniausiai žodinę informaciją papildome neverbaliniais ženklais. Jei neįdomu, tikėtina, kad žmogus gali paremti ranka galvą, jei nepritaria – sukryžiuoti rankas ar purtyti galvą į šonus, jei labai įsijautęs – kalbą praturtinti įvairiais rankų gestais.

Praktikuodami neverbalinės kalbos supratimo įgūdžius išmoksite užmegzti glaudesnį ryšį su kitais, patys geriau išreikšti, ką iš tiesų norite pasakyti ir sukurti geresnius santykius tiek namuose, tiek darbe.

(B. d.)

Related posts