I.: KŪRYBA / SENJORŲ DIENOS # KITŲ AUTORIŲ P. <93> NIJOLĖS ANSKAITIENĖS STRAIPSNIS „VIEVIOLIN – MAŽEIKIUOSE“ # 2022-05-26

I.: KŪRYBA / SENJORŲ DIENOS

KITŲ AUTORIŲ

93

NIJOLĖ ANSKAITIENĖ „VIEVIOLIN –  MAŽEIKIUOSE“

WWW.DIRST.LT ,  2022-05-26 

Vievio kultūros centro linijinių šokių kolektyvas „VievioLin“ gegužės 14 dieną dalyvavo konkurse Mažeikiuose „Žemaitijos Taurė 2022“. Ankstesni tokio pobūdžio renginiai dėl pandemijos vyko nuotoliniu būdu, o šiame šokėjos pirmą kartą dalyvavo „gyvai“. Todėl buvo daug jaudulio, kuris peraugo į atkaklų norą pasirodyti kiek galima geriau.

Tokio lygio renginys buvo nepaprastai gražus, pilnas netikėtų atradimų ir žavesio. Suprantama, klaidų nepavyko išvengti, bet pasirodyti jame buvo didelis iššūkis, juo labiau, kad šokėjų amžiaus ribos svyravo nuo 45 iki 82 metų.

Konkurse dalyvavo daugiau nei 15 įvairaus amžiaus kolektyvų, tarp kurių šauniai pasirodė „VievioLin“. Atlikome tris šokius: du privalomuosius ir vieną pasirenkamąjį. Norėjome kaip galima geriau reprezentuoti Vievio miestą kaip Kultūros mažąją sostinę, o taip pat ir mūsų III-jo amžiaus universitetą.

Tiesa, mūsiškė šokėja Janina Malakauskienė dalyvavo SOLO konkurse, kur užėmė garbingą III-ją vietą.

Grįždami į namus nepraleidome progos aplankyti nuostabias Žemaitijos apylinkes ir jų žymiąsias vietas: senąją vaistinę, „Žagarės vyšnias“, pagrindinėje aikštėje puodais ir keptuvėmis papuoštus namelius, piliakalnius, bažnyčias.

Kitą savaitę vyksime į festivalį „Šokanti Ignalina 2022“, liepos

pradžioje lauks Druskininkai, o rugsėjo mėnesį žavioji Palanga.

Related posts