I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA
ROMUALDO ČERNECKIO
1317
DIRST: APIE AVIŽŲ NAUDĄ
2022 – 05- 27
ŠALTINIS:
2022 METŲ KALENDORIUS
AVIŽAS VERTA ĮTRAUKTI Į MITYBOS RACIONĄ
Avižos – pakankamai dažnas pusryčių patiekalas. Tai itin sveikas pasirinkimas, nes jos aprūpina organizmą energija bei maistinėmis medžiagomis.
Avižų nauda
* Mažina vadinamojo blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Dėl to mažėja tikimybė susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis
* Padeda reguliuoti norimą kūno svorį. Maistinės skaidulos, kurių gausu avižose, suteikia sotumo jausmą ilgesniam laikui. Žemas glikemijos indeksas leidžia išvengti staigių, didelį alkį sukeliančių cukraus kiekio kraujyje svyravimų.
* Gerina virškinimą. Dėl maistinių skaidulų avižos gali padėti išvengti vidurių užkietėjimo, pilvo pūtimo, viduriavimo ir kitų su virškinimo problemomis susijusių negalavimų.
* Maistinių medžiagų gausa: 100 g avižų dribsnių yra 17 g baltymų, 11 g maistinių skaidulų, 26 proc. rekomenduojamos paros normos (RPN) geležies, 51 proc. RPN tiamino, 44 proc. RPN magnio, 52 proc. RPN fosforo, 31 proc. RPN vario, 26 proc. RPN cinko.