I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <98> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „PASKUTINIS SUSITIKIMAS“ V DALIS PO SAVO LAIDOTUVIŲ # 2022-06-03

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

98

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-06-03

PASKUTINIS SUSITIKIMAS  V

PO SAVO LAIDOTUVIŲ

2013-jų metų ruduo.

Priėjusi prie oro uosto kasos, Rugilė pateikė Prancūzijos pilietės Olivijos Grant pasą ir laužyta rusų kalba paprašė bilieto į reisą iki Vankuverio.

Praėjo dar trys valandos ir ji jau snaudė jaukiame orlaivio krėsle. Bet užmigti jai neleido prisiminimai. Kaip artimi, taip ir tolimi.

Evakuacija ir vėl praėjo sklandžiai.

Mokykloje jai buvo lengva ir įdomu dirbti. Tęstų ir toliau. Tačiau prieš du mėnesius ją pasiekė informacija, jog Kanados „specai“ užčiuopė pėdsakus, ir gali ją aptikti. Teko ruoštis evakuacijai.

Prieš tris dienas Rugilė apsilankė savo laidotuvėse. Tiksliau, Irinos Aleksandrovnos Gromovos laidotuvėse. Išvaizda keisti ji mokėjo greitai ir nepriekaištingai. Netgi juodųjų tulpių vainiką atnešė. „Sudie, drauge!“

O juk tikrai Irinos Aleksandrovnos Gromovos daugiau nebėra, reiškia ji mirė. Šviesaus jai atminimo!

Verkė vaikai, verkė kolegos. Ir tik Elza Stroganova, geriausia jos mokinė bei draugė, neliejo ašarų, o žvelgė kažkur į tolius pilku plieniniu žvilgsniu.

“Štai ji, garbingoji žemietė! Vienintelė tokia šioje barbariškoje planetoje”, – mąstė Rugilė.

Jau greit ji skris namo, į Pirmtakų Planetą. Galėjo išvykti jau vakar, bet Kanadoje jai liko vienas „reikaliukas“.

Ir nesvarbu, visai nesvarbu, kad Kanadoje jos, Džesikos Tailer, ieško visos specialiosios tarnybos. Ji susitvarkys. Juk ji Pirmtakų Amazonė!

(B. d.)

Related posts