I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1365> DIRST: KAIP IŠMOKTI BENDRAUTI  VI # 2022-06-04

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

1365

DIRST: KAIP IŠMOKTI BENDRAUTI  VI

2022 – 06- 04

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Parodykite, kad vertinate pašnekovą. Prieš leisdamiesi į pokalbį, pasistenkite parodyti pašnekovui, kad jį vertinate. Pagirkite jo pasiekimus, veiklą, jei to nežinote, galbūt galite pagirti jo išvaizdos detalę ar panašiai. Jausdamasis įvertintas žmogus pasijus patogiau ir jam bus maloniau su jumis bendrauti.

Pasistenite rasti ką nors bendro. Jei situacija leidžia, pasistenkite su žmogumi bendrauti asmeniniame, ne profesionaliniame lygmenyje. Dar geriau – pasistenkite pokalbio metu rasti sričių, kurios sutampa su jūsų interesais. Net ir profesinėje aplinkoje galima rasti bendrus interesus siejančių temų: pomėgiai, sportas, vaikai, kelionės ir panašiai. Pasistenkite vengti politinių temų, jei nesate įsitikinęs, kad jūsų nuomonės sutaps.

Išlikite pozityvūs. Efektyviame bendravime labai svarbu išlaikyti pozityvų požiūrį. Užuot dejavę ar reiškę negatyvų požiūrį į bet kokią situaciją, stenkitės išlikti konstruktyvūs. Pasijutę atakuojami ar kritikuojami, žmonės nedelsdami nutrauks pokalbį su jumis ir greičiausiai daugiau nebenorės tęsti bendravimo.

Žinoma, išmokti efektyviai bendrauti reikia daug pastangų ir nemažai laiko. Tačiau kuo daugiau jėgų įdedate tai praktikuodami, tuo lengviau ir efektyviau galite bendrauti natūraliai.

Related posts