I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <101> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „PASKUTINIS SUSITIKIMAS“ VIII DALIS PASIRINKIMAS # 2022-06-10

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

101

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-06-10

PASKUTINIS SUSITIKIMAS  VIII

PASIRINKIMAS

Visiškas ištvirkimas po „asmenybės laisvių“ kauke… Žurnalistas Pitas B. neslėpė savo kategoriško požiūrio į visa tai.

Rugilė žinojo apie šį žurnalistą. Nutuokė ji ir apie tai, jog dauguma eilinių kanadiečių taipogi nepritaria tokiai „pasaulinės vyriausybės“ linijai. Bet jie dažniausiai tyli.

Tiesa, vis dėlto yra visuomeninių organizacijų, išreiškiančių savo nepritarimą, kaip jos įvardija, „perlenkimams“. Kiekvieną savo peticiją šie „minkštasuolių kovotojai“ pradeda sakramentiniais žodžiais „prieš keletą dešimtmečių mes visi kovojome už laisvės idealus“, o baigia malda „tai gal nereikia jau taip su jais…“.

Aišku, kodėl šioms organizacijoms leidžiama „protestuoti“. „Už ką kovojom, ant to ir užsirovėm“, – kaip sako žemiečiai.

Beje, visų rūšių „minkštasuolių kovotojai“ tėra vienas iš režimo ramščių. Ties tuo ir slypi demokratijos esmė – „minkštasuolių kovotojų laisvė“.

Kodėl gi dauguma žmonių tyli, aiškėja iš to, kas nutiko žurnalistui Pitui B.

Kartą Rugilė sužinojo, kad Pitas B. buvo pagrobtas „Medūzos“ agentų, o jo mažą dukrytę, septynerių metukų Samantą, ruošiamasi patalpinti į prieglaudą. Kaip „netolerantiškų tėvų“ vaiką.

Pito jau nebuvo įmanoma išgelbėti. Bet atpildas turėjo būti!

Kas dalyvavo Pito pagrobime? Rugilė būtinai sužinos apie tai. Ir dar: ji negalėjo likti abejinga mažosios Samantos likimui. Juk  pati buvo našlaitė, žino, kokia tai dalia. O čia dar tokioje laukinėje planetoje…

Ir Rugilė įvykdė lemtingą pasirinkimą, kainavusi jai karjerą slaptojoje tarnyboje. Sulaukusi išeiginės dienos, ji iš pat ryto paskambino Nikui.

(B. d.)

Related posts