I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1402> DIRST – DARBAS NAMUOSE: KAIP SUSIKURTI DARBINĘ APLINKĄ IR IŠLIKTI PRODUKTYVIEMS  II # 2022-06-12

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

1402

DIRST – DARBAS NAMUOSE: KAIP SUSIKURTI DARBINĘ APLINKĄ IR IŠLIKTI PRODUKTYVIEMS  II 

2022-06-12

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Kiek įmanoma apribokite laiko vagis. Pradžioje ar net visada pasistenkite sekti, kiek laiko praleidžiate dirbdami, o kiek darydami kažką, nesusijusio su darbu. Nusistatykite pertraukas, kada galėsite pasitikrinti elektroninį paštą, socialinius tinklus ar paskaityti mėgstamą portalą, tačiau pasistenkite, kad tai nebūtų dažniau nei kas dvi valandas ir truktų ne ilgiau nei 10 minučių.

Pradėkite darbo dieną su tikslu. Būnant namuose visą dieną pasidaro sudėtinga atskirti laiką, kurį iš tiesų dirbate, nuo to, kai galvojate, kad dirbate. Galbūt skamba keistai, nes, ko gero, jums atrodo, kad didžiąją dalį dienos dirbate, tačiau panagrinėję dienotvarkę pamatytumėte, kiek daug laiko prarandate.

Labai svarbu dieną pradėti tinkamai. Užsibrėžkite, kelintą valandą norite pradėti darbą, iki to laiko atsikelkite, netrukdomi papusryčiaukite, nusiprauskite ir tinkamai apsirenkite. Geriausia iš vakaro arba dienos pradžioje susidėliokite dienos darbų ir prioritetų sąrašą ir pradėti dieną iškart tikslingai, nuo konkrečios užduoties. Taip sumažės blaškymosi ir laiko švaistymo tikimybė.

(Tęsinys – liepos mėn.)

Related posts