I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <108> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „PASKUTINIS SUSITIKIMAS“ XIV DALIS PASKUTINIOJI MISIJA # 2022-06-16

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

108

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-06-16

PASKUTINIS SUSITIKIMAS  XIV

PASKUTINIOJI MISIJA

Dvejus metus išbuvo Rugilė Maskvoje, kol Kanados „specai“ neaptiko jos pėdsakų.

Tada pradėjo Amazonės ieškoti kaip Rusijos šnipės: Vakaruose juk visiems stogas dėl šito slenka. Ką gi, neblogai. Juk tai dar viena, tegu ir savaiminė priedanga. „Legenda legendoje“.

Per eilinį susitikimą su ryšininke „Irinai Gromovai“ buvo pranešta, jog kanadiečiai pasiuntė jos pėdsakais kilerius. Todėl Rugilė turi ruoštis evakuacijai, kuri – po dviejų mėnesių. Per šį laikotarpĮ operatyvinė Amazonė Rugilė turi pati pasirūpinti, kad išgyventų. Juk jas mokė tokių dalykų.

Rugilė pasakė ryšininkei, kad ji kelia dvi sąlygas: pirma – ji vyks į Pirmtakų Planetą iš Kanados teritorijos, o antra – ji skris kartu su mergaite Samanta.

„Tebūnie, kaip tu nusprendei,- atsakė jai ryšininkė ir pridūrė, – tavo savivalę Kanadoje Centras smerkia, tačiau ne itin kategoriškai, tave suprato“.

Paskui buvo autoįvykio imitacija, sudegęs (neva kartu su „Irina Gromova“) automobilis, laidotuvės uždarame karste.

Ir štai dabar, 2013-jų rudenį, ji vėl Kanadoje.

Paskutinioji jos misija Žemėje – išlaisvinti bei evakuoti iš šios laukinės planetos garbingo žemiečio dukterį, visiška našlaite tapusią Samantą, įkalintą Kanados prieglaudoje.

Pasėdėjusi kavinukėje ir sulaukusi vakaro sutemų Rugilė susirado laisvą taksi ir paprašė vykti į provinciją X.

Vairuotojas ėmė atsisakinėti: vis dėlto 200 kilometrų, ir jau tamsu. Bet Rugilė jam davė tūkstantį dolerių, ir mašina pajudėjo iš vietos.

(B. d.)

Related posts