I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1434> DIRST: PASMALIŽIAUK! # 2022-06-17

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

1434

DIRST: PASMALIŽIAUK! 

2022 – 06 – 17

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

VIŠTIENOS PLOVAS SU PISTACIJOMIS

Reikės: 2 valgomųjų šaukštų aliejaus, 4 nedidelių vištienos krūtinėlių, sujaustytų į 6 dalis, 1 didelio svogūno, pjaustyto plonais žiedais, 2 skiltelių traiškyto česnako, 1 puodelio (200 g) ryžių, 1 valgomojo šaukšto maltos kalendros, 2 nedidelių cinamono lazdelių, perpjautų pusiau, 2 puodelių (500 ml) vištienos sultinio, 3 valgomųjų šaukštų kapotų pistacijų, ¾ puodelio kapotų petražolių.

Gaminimas: puode įkaitinkite valgomąjį šaukštą aliejaus. Apkepkite vištieną apie 2 min., kol apskrus, ir išimkite iš puodo.

Supilkite likusį aliejų ir apkepkite maišydami svogūnus bei išspaustus česnakus, kol suminkštės, apie 3 minutes.

Suberkite ryžius ir prieskonius, viską išmaišykite. Supilkite sultinį ir 60 ml vandens, užvirkite. Įmaišykite vištieną, sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir virkite 12 min., kol ryžiai taps minkšti. Išmaišykite šakute, nukelkite nuo viryklės ir palikite uždengę 5 minutes.

Suberkite 2 šaukštus pistacijų ir ½ puodelio petražolių, jei reikia, pagardinkite druska. Išmaišykite.

Patiekite užbarstę likusias pistacijas ir petražoles.

SKANAUS!

Related posts