I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <115> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „PASKUTINIS SUSITIKIMAS“ XXI DALIS VISATOS PROTAS # 2022-06-25

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

115

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-06-25

PASKUTINIS SUSITIKIMAS  XXI

VISATOS PROTAS

Dabar gi trumpam paliksime netolimos praeities epizodus. Pasinerkime į Amžinybės klausimus. Kad suprastume prigimtį bei prielaidas to, kas vyko su Elza, Rugile, Samanta ir ne tik su jomis.

Ką mes žinome apie Visatos būties antstatą? Konkrečiai nežinome nieko. Kaip, pavyzdžiui, negalime žinoti apie lygiagrečiuosius pasaulius, jei tokių yra.

Aukštesnysis protas. veiksnys, tvarkantis Visatos būtį ties jos absoliutu: kur atsirasti gyvybei, kur jai tęstis, kur jai keisti formas bei tobulėti, o kur sunaikinti ugnimi eilinius Sodomą ir Gomorą… Beje, ši ugnis iš pačios Sodomos ir kylanti. Iš jos pasiutusio bei plėšraus troškimo priešintis Visatos protui.

Nenutuokiame mes apie Visatos proto paslaptis. Tačiau žinome jo gyvybingumo įrodymus. Kaip didžiojo Visatos antstato.

Andromediečių Desantas į Pirmtakų Planetą (tuomet į Hurgają) prieš 500 tūkstančių metų. Mes žinome, – andromediečiai išvadavo būsimuosius Pirmtakus iš ragatų priespaudos ir padėjo pamatus Ateities šviesos Pirmtakų Civilizacijai.

Bet…

O kaip andromediečiai sužinojo apie Hurgają? Juk juos ir tą planetą skyrė pustrečio milijono šviesmečių! Ir teleportaciniai šuoliai per šią prarąją neatgręžiami – atkeliavęs į vieną pusę jau nebegali grįžti atgal.

Tai kaip andromediečiai sužinojo apie ragatų užvaldytą Hurgają, kaip? Pirmtakai lig šiol neturi aiškaus atsakymo į šį klausimą. Jie tik žino faktą, kad pradėjusi Pirmtakų Civilizaciją.

Aišku, tikėtina, jog kažkokie tuometinės Hurgajos gyventojai vis dėlto pasiekė Andromedą, surado joje civilizuotą planetą ir ten papasakojo apie ragatų priespaudą, užvaldžiusią kitos galaktikos žvaigždės – Sirijaus planetą.

Galbūt. Kosminiai skrydžiai tarp žvaigždžių nebuvo naujiena ir ragatų užvaldytoje Hurgajoje.

Tačiau…

Dėl teleportacinių šuolių neatgręžiamumo tampa neįmanoma ir erdvėlaivio navigacija atgaline kryptimi! Juk skristi į mūsų Galaktiką andromediečiai galėjo, bet kaip jie tarp milijardų žvaigždžių surado Sirijų? Skrido aklai? Pagal principą „rasim – nerasim“?

Bet juk skrido dešimtys tūkstančių hipererdvėlaivių,su galingiausiais lazpistais. Desante dalyvavo šimtai tūkstančių andromediečių, kurie puikiai nutuokė apie tai, kad sugrįžt nebus įmanoma.

Taigi nepanašu, kad toks Desantas skrido „aklai“.

Tad neaišku, iš kur andromediečiai sužinojo apie ragatų užvaldytą Hurgają ir kaip nutuokė, kur reikia skristi mūsų Galaktikos ribose, kad tarp milijardų žvaigždžių surastų Sirijų bei jo planetą Hurgają.

Bet pasiuntė Desantą! O tokio Desanto paruošimas- daugelio dešimtmečių darbas.

Reiškia, žinojo. Bet iš kur?

Dabar nepaklausi, nepasitikslinsi. 500 tūkstantmečių – tai išties prarają.

O gal…

Gal jiems rodė kelią tam tikra Vedančioji jėga? Tai irgi navigacija. Tik ji sukurta proto. Visatos proto.

(B. d.)

Related posts