I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1496> DIRST: SAUSOS VEIDO ODOS PRIEŽIŪRA # 2022-06-28

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

1496

DIRST: SAUSOS VEIDO ODOS PRIEŽIŪRA

2022 – 06 – 28

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Kosmetologai primena, kad sausa oda gerokai jautresnė, joje greičiau atsiranda raukšlių, jai trūksta ne tik drėgmės, bet ir riebalų. Todėl sausą odą reikia itin kruopščiai prižiūrėti, ją nuolat drėkinti ir maitinti. Tokią odą dirgina ir netinkamai parinktos odos priežiūros priemonės, oda sausėja ir senstant.

Jei jūsų oda sausa, veidą prauskite minkštu šiltu vandeniu, nenaudokite tualetinio muilo, spiritinio tualetinio vandens ir spiritinio losjono. Nepatariama naudoti kosmetikos priemonių, kurių sudėtyje yra spirito, glicerino ar gyvsidabrio.

Turintiems sausą odą rekomenduojama kasdien valgyti kuo daugiau daržovių, ypač morkų, burokėlių, žalių svogūnų, vartokite vitaminų A, C, E, įvairių augalinių aliejų.

Ar žinote, kad:

* sausą odą teigiamai veikia augaliniai nakvišų, makadamijų riešutų, vynuogių kauliukų, agurklių, avokadų, linų, simondsijų, migdolų, saulėgrąžų aliejai; jie pariebina kosmetikos priemones, suteikia joms lyginamųjų ir maitinamųjų savybių, pagerina odos išvaizdą, suminkština ir išlygina epidermį;

* sausai ir jautriai odai tinka švelnūs enziminiai šveitikliai, seborėjinei odai – kosmetinės priemonės su smulkiagrūdėmis šveičiamosiomis medžiagomis.

Related posts