I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <118> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „PASKUTINIS SUSITIKIMAS“ XXIV DALIS „NE ŠIO PASAULIO“ # 2022-06-28

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

118

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-06-28

PASKUTINIS SUSITIKIMAS  XXIV

„NE ŠIO PASAULIO“

„Aš jokio turto nepaimsiu ten,

Ir štai todėl ničnieko man nereikia“

##

Erdvėlaivis skrido toliau, o Elza, kurios gyvenimas taip netikėtai pasisuko visiškai kita linkme, skendėjo prisiminimuose.

Jau vaikystėje jai buvo svetima visa tai, kuo domėdavosi jos bendraamžiai. Elzą vis dažniau pasiekdavo atgarsiai tokių kalbų, kad ji yra „ne šio pasaulio“.

Ar mergaitė pergyvendavo, ar jai būdavo skaudu tai girdėti? Anaiptol! Ji pagiežingai atsikirsdavo: „Tai šis pasaulis ne mano!“

Net ir Elzos tėvai buvo nepatenkinti, nors dukra ir mokėsi puikiai, ir sportavo. „Ji ne šio pasaulio,“ –mėgdavo abu kartoti.

Prisiminė, kaip vieną kartą ji entuziastingai pasakojo savo tėvams apie Tąsos vaidmenį Visatoje. Daugiau jai nebuvo su kuo pasidalinti šiomis savo mintimis. Deja, abiejų akyse matėsi kažkoks abejingumas. Staiga tėvas, nepaisydamas Elzos pasakojimo, kreipėsi į mamą su „itin svarbiu“ klausimu: „O tu stiklainį su agurkais į balkoną išnešei?“.

Elza jiems – apie Visatos Tąsą bei amžinybę, o jie, pasirodo, net nesiklausė! Tėvams agurkų stiklainis kur kas svarbesnis! Kai dukra nutilo, jie nepriminė, nepaprašė tęsti. Juk mamai ir tėčiui tai irgi buvo „ne šio pasaulio“. Kitas reikalas – stiklainis su agurkais…

Dar vaikystėje, besidomėdama žiniomis apie nežemiškas civilizacijas ir senovės istorija, Elza visa savo širdimi pamilo vienatvę. Jau tada interneto platybėse ji aptiko žinių apie „ateivius iš Sirijaus“ bei apie Sirijaus garbei pavadintą senovės egiptiečių dievybę. Jau tada, šiek tiek pramokusi „filtruoti spamą“, mergaitė rasdavo įtikinamų žinių apie senovės egiptiečių kontaktus su ateiviais.

Paaiškėjo, kad ir Biblijoje būta užuominų apie nežemišką žemiečių kilmę. Dievai, milžinai, dangaus karietos…. –  visa tai iš Senojo Testamento.

Ir pagrindinė išvada, kurią Elza tada padarė – gyvybė Visatoje amžina kaip ir pati Visata.

(B. d.)

Related posts