I. KŪRYBA # KITŲ AUTORIŲ P. <119> „STRĖLĖ“ FANTASTINĖ APYSAKA „PASKUTINIS SUSITIKIMAS“ XXV DALIS ELZOS DEJA VU (DEŽAVU) # 2022-06-29

I. KŪRYBA

KITŲ AUTORIŲ

119

FANTASTINĖ APYSAKA

„STRĖLĖ“,  WWW.DIRST.LT                                      

2022-06-29

PASKUTINIS SUSITIKIMAS  XXV

ELZOS DEJA VU (DEŽAVU)

Atsidūrusi Pirmtakų Planetoje, Elza jau po kelių dienų pasijautė esanti namie ir „pamiršo, kad svečiuose“. Ji gan greitai įsisavino Pirmtakų kalbos pagrindus, daug vaikštinėjo, gerai orientavosi.

Mergina gerai prisimena, jog jau pirmosiomis dienomis, kai buvo pašaukta į Pirmtakų Planetą, ją užvaldęs DEJA VU EFEKTAS, t. y. buvo apėmęs jausmas, esą ji jau čia buvusi, esą ji čia ne pirmą kartą.

Deja vu gali bauginti, tačiau gali ir palengvinti prisitaikymą prie naujų aplinkybių. Daug kas priklauso nuo paties žmogaus.

Elzai šis efektas padėjo. Ji pirmąjį kartą pasijautė supusio pasaulio dalimi, o ne kažkokia „ne šio pasaulio..” – kaip Žemėje.

Dvi „saulutės“ (Sirijus – dviguba žvaigždė): viena teka, kita leidžiasi. Dėl to Pirmtakų Planetoje niekada nebūna visiškos tamsos. O nuolatinė šviesa leido susikurti didžiulei floros bei faunos įvairovei.

Déjà vu sukeldavo merginai nepažintus, bet visgi prisiminimus, ir suvokimą, jog visa tai ne tik jau buvę su ja, bet ir yra jos pasaulis.

Prisiminkite, kaip jautėsi legendinis Mauglis, kai pagaliau pateko pas žmones… Tai štai,- kažkas panašaus buvo ir Elzai, patekusiai į Pirmtakų Planetą.

Amazonė Rugilė, pašaukusi žemietę į Pirmtakų Planetą (dėl to Elza ją laikė krikštamote), papasakojo jai apie Amazonių luomą, kuris dar prieš 500 tūkstančių metų užvaldė planetą Narsumo jėga, o ne rinkimine pliurpalyne. Ir Elza iš karto nutarė pradėti treniruotis. Taip liepė elgtis jos vidinis balsas. O šiam kas paliepė?

Mergina nė kiek neabejojo, kad jos vidiniam balsui nurodinėjo Visatos protas. Juk ne šiaip sau ji ir anksčiau, dar būdama Žemėje, pagal „paliepimą iš aukščiau“ nuolat sportavo bei ugdė valią.

Būtent todėl Elza nė kiek nesuabejojo savimi, kai Rugilė ją įspėjo, jog tik viena iš 15 – 20 planetos merginų ištveria visus išbandymus ir tampa Pirmtakų Amazone. Deja vu bei vidinis balsas neleido žemietei nei kiek suabejoti savimi bei savo gebėjimais.

Viešnios sprendimas tapti Amazone jos krikštamotei Rugilei buvo netikėtas. Juk ji pašaukta į Pirmtakų Planetą visiškai kitu tikslu, suderintu su tuometine Pirmtakų Princese Simona: garbingoji Elza, kaip manė Rugilė, pamačiusi tiesą, vėliau galėtų aiškintų ją žemiečiams.

Tačiau viešnia nusprendė baigti Operatyvinių misijų mokyklą (OMM), tapti operatyvine Amazone ir jau tada su konkrečia operatyvine misija nuvykti į Žemę kaip kažkada jos krikštamotė Rugilė. Elzos pasirinkimui turėjo įtakos ir mažosios Pirmtakės, buvusios žemietės Samantos, kurią Rugilė išvadavo iš Kanados prieglaudos, likimas.

Tad Rugilė viską organizavo. Merginos trenere tapo gerai rusiškai kalbėjusi Amazonė Rutalija, kuri Pirmtakų Planetoje turėjo didžiulę įtaką. Gal tai ir buvo viena iš priežasčių, dėl kurios Amazonė buvo paskirta būti Elzos trenere.

Rutalija buvo labai griežta bei reikli, bet laisvu nuo treniruočių laiku jos kalbėdavosi įvairiausiomis temomis. Elza dažnai dalinosi mintimis apie tai, kas ir kaip, jos manymu, turėtų būti dar daroma tobulinant Pirmtakų Civilizaciją. Ir čia jai taipogi padėdavo vis tas pats déjà vu efektas, kurio dėka žemietė ne tik greit pažino tos paslaptingosios planetos gyvavimo ypatumus, bet ir turėjo tam tikrų vizijų – ką ir kaip reikėtų daryti bei įgyvendinti ateityje.

Žemietė pastebėjo, kad Rutalija niekaip nekomentavo jos nuomonės, o tik klausydavosi.

Elza tada prisiminė, kad ir jos krikštamotė Rugilė, dar būdama Irina Gromova, kadaise vaikštinėdama su ja Maskvos parke taipogi niekada nekomentuodavo to, ką ji be perstojo kalbėdavo, o tik klausydavosi.

Dabar Elza jau žino – Pirmtakai moka ir klausytis, ir įsiminti. Jie neskuba dėti savo išvadų į pliurpalynės keptuvę.

Tomis dienomis Elza pirmą kartą įsimylėjo. Jos pirmąja meile ir tapo Ji – narsioji Amazonė Rutalija. Vidinis balsas kuždėjo Elzai – nebijok!

Ir žemietė įsidrąsino. Pasibaigus eilinei treniruotei ji pribėgo prie trenerės, pašoko, apkabino ją ir pabučiavo tiesiai į lūpas. Rutalija neatstūmė Elzos. Netrukus prasidėjo pirmosios jų nakties sutemos.

Visiškos tamsos Pirmtakų Planetoje nebūna.

(B. d.)

Related posts