I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1550> DIRST – DARBAS NAMUOSE: KAIP SUSIKURTI DARBINĘ APLINKĄ IR IŠLIKTI PRODUKTYVIEMS  III # 2022-07-07

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

1550

DIRST – DARBAS NAMUOSE: KAIP SUSIKURTI DARBINĘ APLINKĄ IR IŠLIKTI PRODUKTYVIEMS  III 

2022-07-07

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Nustatykite ribas išoriniams trukdžiams. Žinodami, kad dirbate namuose, jūsų draugai ar artimieji, kurie tuo metu nėra užsiėmę, gali sugalvoti užsukti kavos, paplepėti ar tiesiog šiaip praleisti laiko. Jei tuo metu negalite sau leisti pailsėti ir žinote, kad neturėsite laiko ar galimybės atidirbti vakare, mandagiai pasakykite „ne“.

Telefoninius skambučius, be abejo, kontroliuoti lengviau – jei esate užsiėmę, galite neatsiliepti, arba jei manote,kad kas nors skubaus, iškart įspėti, kad galite kalbėti tik trumpai. Žinoma, vienas iš darbo namuose privalumų – jūsų lankstumas. Ir jei tik tinkamai susiplanuosite darbą, kodėl nepapietavus ar neišgėrus kavos su pasiilgtu draugu ar giminaičiu. Tačiau vėlgi, pasistenkite išlaikyti ribas, kad pietūs nenusitęstų iki naktinio vakarėlio. Dar prieš planuodami susitikimą įspėkite, kad turite darbų, ir informuokite, kiek laiko galite skirti susitikimui. Tai nustatys tam tikrą susitikimo laiką ir nei viena pusė neliks nusivylusi.

Neizoliuokite savęs nuo žmonių. Daugumai žmonių visa diena prie žmogiškojo kontakto gali atrodyti kaip košmaras. Jei gyvenate vieni, pasistenkite išlaikyti bendravimą su žmonėmis kiekvieną dieną. Susiplanuokite pietus ar vakarienę su draugais, paskambinkite artimiesiems, bent vakare išeikite prasiblaškyti.

(2022-06-12 tęsinys)

Related posts