I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1551> DIRST: PAPARČIAI NAMUOSE – PUIKUS PASIRINKIMAS # 2022-07-07

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

1551

DIRST: PAPARČIAI NAMUOSE – PUIKUS PASIRINKIMAS

2022-07-07

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Paparčiai – seniausi Žemės planetos augalai, jiems daugiau kaip 400 mln. metų. Egzistuoja apie 10 tūkst. įvairių šių augalų rūšių: yra visai miniatiūrinių ir palmes primenančių sumedėjusių medžių. Ilgainiui dalis šių augalų apsigyveno žmonių namuose.

Paparčius galima laikyti tradiciniais lietuviškais augalais. Žalios paparčių kasos – ne tik puikus jaukaus interjero akcentas: augalai efektyviai valo iš oro dulkes ir kenksmingas aplinkos daleles, reguliuoja energetiką. Galbūt kaip tik todėl jie dažnai auginami mokyklose, vaikų darželiuose, ligoninėse, bibliotekose; tai žinodami ar intuityviai jausdami žmonės paparčius renkasi auginti ir namuose.

Šias gėles rekomenduojama auginti tiems, kuriems nuolat stinga jėgų, jaučia nuovargį – manoma, kad paparčiai žmogui suteikia energijos. Juos reikėtų laikyti ten, kur dažniausiai žiūrimas televizorius, yra daug elektros prietaisų ir išmaniosios įrangos.

Papartis – jau pats savaime labai dekoratyvus augalas, todėl jei tik jis gerai prižiūrėtas, vešlus, ir vienas gali būti interjero puošmena. Įspūdingai atrodys ir iš skirtingų paparčio rūšių sudaryta kompozicija. Jei žaliąją oazę žadate formuoti viename vazone, parinkite tokias kambarines gėles, kurių augimo ir priežiūros sąlygos būtų panašios. Kartu su paparčiais gali augti chlorofilai, dracenos, jukos.

##

 ##

Related posts