I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1580> DIRST: KĄ VALGYTI VASARĄ  I # 2022-07-12

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

1580

DIRST: KĄ VALGYTI VASARĄ  I

2022-07-12

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Arbūzai ir melionai. Arbūzai ir melionai sudėtyje turi itin daug vandens (daugiau nei 90 proc.), todėl puikiai atgaivins karštą vasaros dieną. Taip pat juose gausu magnio, kalio ir kalcio, kurių netenkame gausiai prakaituodami.

Arbūzai ar melionai yra puikus užkandis ar desertas šiltuoju metų laiku. Sudėtyje esančiu vandens kiekiu jiems nė kiek nenusileidžia agurkai.

Bananai. Švieži vaisiai – puikus pasirinkimas, nes jie lengvai įsisavinami ir sudėtyje turi daug skysčių. Kaip ypač tinkamus vartoti karštuoju metų laiku, iš kitų vaisių galima išskirti bananus. Nors valgydami bananus ir negausite daug skysčių, tačiau jų sudėtyje gausu kalio, kurio daug netenkama prakaituojant. Kalio trūkumą taip pat galite kompensuoti valgydami šviežias žalias daržoves, pupeles ir grūdinius produktus.

##

##

Uogos. Leduose, kuriais vasarą mėgstame pasilepinti, yra nemažai cukraus ar net riebalų. Ledus galite pakeisti uogomis. Jos yra puikus organizmui reikalingų vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Rekomenduojama vartoti kuo įvairesnes uogas.

(B. d.)

Related posts