I. PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO P.<1631> DIRST: POGULIS – STEBINANTIS POVEIKIS SMEGENIMS III # 2022-07-19

I. PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

1631

DIRST: POGULIS – STEBINANTIS POVEIKIS SMEGENIMS  III

2022-07-19

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Pogulis efektyvesnis nei kofeinas. Tyrimai rodo, kad 10-15 min. pogulio miegas gali suteikti daugiau energijos nei puodelis kavos. Pogulis gali reikšmingai atgaivinti kūną bei mintis, ir jo poveikis tęsiasi gerokai ilgiau nei kofeino.

Net ir trumpas dienos miegas turi reikšmingą poveikį sveikatai. Daugybė tyrimų atlikta norint nustatyti pogulio ir geros savijautos ryšį. Viename tyrime nustatyta, kad suaugę žmonės, kurie miegojo pogulio bent 3 kartus per savaitę ne mažiau nei po 30 min. sumažino riziką mirti nuo širdies ligų 37 procentais. Britų tyrimas atskleidė, kad vien mintis, jog greit galėsite prigulti pogulio, sumažina kraujo spaudimą. Kitos pogulio naudos apima sumažėjusį stresą, mažesnę širdies smūgio, insulto, diabeto ir antsvorio riziką.

Jei tik turite galimybę, neabejokite ir pasirinkite pogulį vietoj puodelio kavos. Štai keletas patarimų, kad gautumėte maksimaliai naudos iš pogulio:

Laikas. Pasak miego ekspertų, daugiausia naudos iš miego dienos metu gausite, jei prigulsite trumpam. Trumpas miegas leidžia panirti tik į negilaus miego fazes, tad nesudėtinga atsikelti ir grįžti prie darbų, neprarandant produktyvumo. Mažiau nei 20 min. visiškai pakanka pagerinti nuotaikai, koncentracijai, žvalumui ir motoriniams įgūdžiams.

(B. d.)

Related posts